Στην Εθνική Πανγαία το Hilton Cyprus
Στην Εθνική Πανγαία το Hilton Cyprus

Στην Εθνική Πανγαία το Hilton Cyprus

Η ΑΕΕΑΠ απέκτησε το 96,82% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited έναντι €54,9 εκατ.
RE+D magazine
27.02.2019

Στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 96,82% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ προέβη η εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, στην οποία η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ κατέχει ποσοστό 90% και ο όμιλος της Invel ποσοστό 10%.


Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης από τους μετόχους λήγει στις 15 Μαρτίου, 2019 στις 1:30 μ.μ.

 Υπενθυμίζεται πως το 75.08% της The Cyprus Tourism Development Public Company Limited ελέγχει η MIG, το 21.74% ο Όμιλος Louis και μικρότερα ποσοστά διάφοροι μικρομέτοχοι. 

 Το Hilton Cyprus είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Λευκωσία με 294 δωμάτια, βρίσκεται  στο κέντρο της πόλης σε πολύ κοντινή απόσταση από το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ως Hilton από το 1967 βάσει συμφωνίας διαχείρισης.

 Το ξενοδοχείο διαθέτει 294 δωμάτια, εκ των οποίων τα 24 είναι σουίτες τα 76 διακεκριμένα (executive) και τα 194 standard, αίθουσες για συνέδρια και εκδηλώσεις. 

Το ξενοδοχείο έχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης 25.000 τμ κτηρίου με επιτρεπόμενες χρήσεις για γραφεία κατοικίες εμπορικό κέντρο καζίνο και συναυλιακό χώρο σε γειτονικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του συνολικής επιφανείας 6.000 τμ.

Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται οτι προ μερικών μηνών η EΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ απέκτησε την εταιρεία Lasmane Properties Ltd έναντι  11,2 εκατ. ευρώ ιδιοκτήτριας εταιρείας του ακινήτου που λειτουργούσε στο παρελθόν ως Holiday Inn. Το ακίνητο στην συνέχεια μισθώθηκε στη Zeus International η οποία θα το λειτουργήσει υπό την επωνυμία Wyndham. 

Η Invel είναι ιδιοκτήτρια του Aphrodite Hills, του οποίου την  διαχείριση έχει αναλάβει ο Όμιλος Atlantica. 

 

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Αριστοτέλης Καρυτινός
Αριστοτέλης Καρυτινός Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/
PROPRIUS
PROPRIUS www.cwproprius.com
PRODEA ΑΕΕΑΠ
PRODEA ΑΕΕΑΠ www.prodea.gr/default.aspx