Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης
Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και αποκατάστασης της Εθνικής Πινακοθήκης.
29.12.2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη παρά τις δυσκολίες, αλλά και τις καθυστερήσεις που προέκυψαν στην προμήθεια των υλικών λόγω της πανδημίας και σταδιακά ολοκληρώνονται όλοι οι επιμέρους χώροι. Ολοκληρώθηκε το αμφιθέατρο με την τοποθέτηση των καθισμάτων, η κατασκευή του βεστιαρίου και του πωλητηρίου στον χώρο του foyer ο χώρος του καφέ στον Γ' όροφο και το πωλητήριο αμέσως δίπλα του.


Σε ό,τι αφορά τους εκθεσιακούς χώρους, έχουν ολοκληρωθεί τα δάπεδα, οι επενδύσεις και οι φωτισμοί, ενώ προχωρούν συστηματικά οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο. Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει το στήσιμο των έργων.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο πολιτισμού το χρονοδιάγραμμα τηρείται με αυστηρότητα προκειμένου το κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης να παραδοθεί εγκαίρως και να προχωρήσει το στήσιμο της έκθεσης

Τα εγκαίνια τα έχουν καθοριστεί από τον πρωθυπουργό για τις 25 Μαρτίου 2021.