Στην τελική ευθεία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στoυ Μακρυγιάννη
Στην τελική ευθεία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στoυ Μακρυγιάννη

Στην τελική ευθεία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στoυ Μακρυγιάννη

Τι προβλέπει για το κτίριο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Share Copy Link
RE+D magazine
07.09.2021

Τους όρους με τους οποίους θα μπορέσει να κατασκευάσει το νέο 5αστερο ξενοδοχείο της η Μπλε Κέδρος στην περιοχή του Μακρυγιάννη περιλαμβάνει το σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τον πολυώροφο σταθμό αυτοκινήτων που είχε κατασκευαστεί με όψη το διατηρητέο κτίριο είχε αποκτήσει η Μπλε Κέδρος το 2018 έναντι ποσού €1,38 εκατ. πλειοδοτώντας σε σχετικό διαγωνισμό Στην θέση του η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή του δεύτερου πεντάστερου ξενοδοχείου της στην περιοχή δυναμικότητας 117 δωματίων και 171 κλινών. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το προεδρικό Διάταγμα στο εν λόγω ακίνητο επιτρέπεται η αλλαγή της χρήσης από σταθμός αυτοκινήτων σε ξενοδοχείο. Από το κτίριο θα παραμείνουν οι δύο διατηρητέες όψεις επί των οδών Δημητρακοπούλου και Φαλήρου στις οποίες θα αποκατασταθούν τα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία. 

Επιτρέπεται η πλήρης αναδιάταξη του εσωτερικού του κτιρίου, με νέο φέροντα οργανισμό και εσωτερικές διαρρυθμίσεις-ανακατατάξεις στις στάθμες, με μείωση του αριθμού των ορόφων του, για την εξυπηρέτηση της νέας χρήσης, για λόγους λειτουργικούς και για τη βιωσιμότητα του ακινήτου. 

Η αλλαγή στα υλικά επένδυσης των νέων όψεων του ακινήτου με το σύγχρονο υλικό «κορτέν». 

Τέλος επιτρέπεται η παρέκκλιση, ως προς τη σημειακή υπέρβαση του ιδεατού στερεού, στον Ε΄όροφο του κτιρίου, για μορφολογικούς, αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους και για την ανάδειξη των διατηρητέων όψεων.