Στην Alpha Bank το Blue Tower για χρέη του developer
Στην Alpha Bank το Blue Tower για χρέη του developer

Στην Alpha Bank το Blue Tower για χρέη του developer

Τα χρέη του developer προς την Alpha Bank ανάγκασαν την τράπεζα να εξαγοράσει οικιστικό συγκρότημα στη Ρουμανία
RE+D magazine
21.11.2013

Τα χρέη του developer προς την Alpha Bank ανάγκασαν την τράπεζα να εξαγοράσει οικιστικό συγκρότημα στη Ρουμανία το οποίο έχει 156 διαμερίσματα σε 16 ορόφους μια επένδυση που ανήλθε στα 30 εκ. ευρώ.

Ο λόγος για το Blue Tower το οποίο κατασκεύαζε η εταιρεία Copper Beech Capital η οποία ωστόσο «βάρεσε κανόνι αφήνοντας στον αέρα το έργο το οποίο η ελληνική τράπεζα είχε χρηματοδοτήσει με ένα ποσό της τάξης των 14 εκατ. ευρώ. Το κτίριο είχε βγει σε πλειστηριασμό από τον περασμένο Φεβρουάριο στην τιμή των 13.83 εκ. ευρώ χωρίς όμως να εμφανισθεί κανείς ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Τώρα η Alpha Bank το απέκτησε έναντι 11,4 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να το ολοκληρώσει, βάζοντας άλλα 5 εκατ. και να το πουλήσει.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο Απρίλιο στην κατοχή της Alpha Bank περιήλθε και το Doamna Ghica Plaza στο Βουκουρέστι στην περιοχή της Colentina. Το Doamna Ghica Plaza έργο εταιρείας από την Σλοβενία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με ρουμάνους επενδυτές ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Cristian Sima, Dan Pascariu, Adrian Lustig, Călin Andrei Zamfirescu και Stan Târnoveanuέργο.

Η Alpha Bank είχε χρηματοδοτήσει με περίπου 45 εκατ. ευρώ, και σχεδιάζει να ξαναρχίσουν οι πωλήσεις σύντομα, ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο του Asmita Gardens, ένα άλλο έργο που χρηματοδοτείται από την τράπεζα, του οποίου τα αποτελέσματα υπερέβησαν αρχικές προσδοκίες.