Στην Hines το OUT OF THE BLUE CAPSIS στην Αγία Πελαγία
Στην Hines το OUT OF THE BLUE CAPSIS στην Αγία Πελαγία

Στην Hines το OUT OF THE BLUE CAPSIS στην Αγία Πελαγία

Μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού Ομίλου στην Κρήτη
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
15.07.2021

Στην Hines ανήκει πλέον το ξενοδοχείο «OUT OF THE BLUE CAPSIS ELITE RESORT» στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη

H εταιρεία πλειοδότησε στο διαγωνισμό προσφέροντας το ποσό των €125 εκατ. έναντι της Prodea Investments που προσέφερε το ποσό των € 86,8 εκατ. ευρώ και της Τρ.Πειραιώς που έδινε το ποσό των € 49,6 εκατ. ευρώ 

Ο διαγωνισμός αφορούσε την πώληση του συγκροτήματος των 5* ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.155 κλινών (490 δωματίων) που βρίσκονται στο οικόπεδου των 106 στρ. στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πολυτελές ξενοδοχείο ανήκε στην εταιρία «Τουριστικό Συγκρότημα ΚΑΨΗ Ανώνυμη Εταιρία», η οποία τελούσε υπό ειδικό καθεστώς διαχείρισης με αίτηση των τραπεζών Πειραιώς, Χανίων και ALPHA BANK στις οποίες χρωστούσε περί τα €55,6 εκατ. 

Στο διαγωνισμό εκτός από τα ακίνητα περιλαμβανόταν ακόμα ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα μεταφορικά μέσα, τα έπιπλα και τα άϋλα στοιχεία (ιστοσελίδες, κα)


Τα ξενοδοχεία φέτος διαχειρίζεται η ZEUS International, του κ. Χάρη Σιγανού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αναμένεται τον προσεχή Οκτώβριο οπότε και το εμβληματικό ξενοδοχείο θα περάσει στην ιδιοκτησία της Hines.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Hines θα αναθέσει την δαχείριση του Ξενοδοχείου στον Όμιλο του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη με τον οποίο ήδη συνεργάζεται και στα άλλα ξενοδοχεία που έχει στην Κρήτη 

 Υπενθυμίζεται οτι ο αμερικανικός Ομιλος απέκτησε στην αρχή της περσινής χρονιάς τρία ξενοδοχεία της οικογένειας Κεφαλογιάννη, το 4* Santa Marina Beach Resort στην Aμμουδάρα Hρακλείου, το 5* Apollonia Beach Resort & Spa, επίσης στην Aμμουδάρα Hρακλείου, και το επίσης 5* Sitia Beach City Resort & Spa στη Σητεία,  καταβάλοντας το ποσό των €90 εκατ. ευρώ ενώ στο τέλος του 2019 απέκτησε και τα δύο ξενοδοχεία Coral και Hermes του ομίλου Μαμιδάκη στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης έναντι €60 εκατ.