Στην Hotel Investment Partners (Blackstone) το Elounda Blu
Στην Hotel Investment Partners (Blackstone) το Elounda Blu

Στην Hotel Investment Partners (Blackstone) το Elounda Blu

Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της στην Ελλάδα η Hotel Investment Partners (HIP) ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Ν. Ευρώπη που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone .
RE+D magazine
05.07.2021

Συμφωνία εξαγοράς από την Hotel Investment Partners του ομίλου Blackstone.


Σχεδόν δυο χρόνια μετά την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα από την Louis Group προχώρησε στην εξαγορά του Elounda Blu που ανήκε στην Ledra Hotels & Villas. Η τιμή εξαγοράς δεν έγινε γνωστή.

To Elounda Blu είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με 183 δωμάτια και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να το διαχειρίζεται η Ledra Hotels & Villas, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση.

Πιο αναλυτικά ο αμερικανικός όμιλος θα προχωρήσει σε επένδυση άνω των €6 εκατ. για την αναβάθμιση, μετατροπή και επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά ως ένα διεθνές επώνυμο θέρετρο 5 αστέρων. Το σχέδιο αναβάθμισης προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου, την ανάπτυξη νέων σουιτών, νέας πισίνας και εστιατορίου, αναβαθμίζοντάς έτσι συνολικά το ακίνητο καθώς πάνω από το 90% των δωματίων θα έχουν θέα στη θάλασσα.

Να σημειωθεί οτι υπό την διαχείριση της Ledra Hotels & Villas είναι και ένα από τα ξενοδοχεία που πέρασαν στο χαρτοφυλάκιο της ΗΙP από την Louis Group, το ξενοδοχείο Domes of Corfu στην Κέρκυρα (πρώην Grand Hotel) το οποίο αφού ανακαινίστηκε ενταχθηκε στα Autograph Collection Hotels της Marriott.

Ο Alejandro Hernández-Puértolas, CEO και founding partner της HIP δήλωσε:

«Έχουμε επανατοποθετήσει, επενδύσει και μεταμορφώσει ενεργά το ελληνικό χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων μας από την αρχική εξαγορά ξενοδοχείων το 2019. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του Elounda Blu, αυξάνοντας τον αριθμό των ξενοδοχείων στο ελληνικό χαρτοφυλάκιό μας σε έξι, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στις τουριστικές αγορές της Νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας. Αυτή η επένδυση επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα ως έναν κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, καθώς και τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τοπική ανάπτυξη».
 

Ο Δρ. Γιώργος Σπανός, Vice President της Ledra Hotels & Villas δήλωσε:

«Η Ledra Hotels and Villas είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Domes Resorts και της ανάπτυξης του Domes Brand στο εξωτερικό. H συμφωνία αυτή σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του ξενοδοχείου και την συνεργασία με διεθνή αλυσίδα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Domes Resorts στον παγκοσμίως διακεκριμένο πολυτελή προορισμό φιλοξενίας της Ελούντας. Η Domes Resorts θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέσω ιδιόκτητων, διαχειριζόμενων ή ενοικιασμένων (leased) ξενοδοχείων. Η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ledra Hotels and Villas και την Domes Resorts».