Στην ICI REIC τα γραφεία της Glaxo στην Κηφισίας
Στην ICI REIC τα γραφεία της Glaxo στην Κηφισίας

Στην ICI REIC τα γραφεία της Glaxo στην Κηφισίας

Mνημόνιο συναντίληψης για την αγορά και επαναμίσθωση ακινήτου που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισίας υπέγραψε η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ.
RE+D magazine
03.03.2021

Πρόκειται για κτίριο 3.180,32 τ.μ στο Χαλάνδρι που μισθώνει ο φαρμακευτικός όμιλος.

Η  εταιρεία συμμετείχε σε κλειστή ιδιωτική διαγωνιστική διαδικασία που αφορούσε στην απόκτηση της κυριότητας ακινήτου, και την επαναμίσθωση μέρους αυτού στο τωρινό ιδιοκτήτη (την  Φαρμακοβιομηχανία GLAXOSMITHKLINE).

Κατόπιν διαπραγμετεύσεων με το νυν ιδιοκτήτη όσον αφορά στους επιμέρους όρους της Συναλλαγής, υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης σχετικά με το πλαίσιο και τον άμεσο χρονισμό της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής με συνολικό τίμημα 12.050.000 Ευρώ.

To 5ώροφο κτήριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας 266 στο Χαλάνδρι κατασκευάστηκε το 1995 σε σχέδια των αρχιτεκτονικών γραφείων Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες , Τάκης Εξαρχόπουλος, Γιώργος Αποστολάκος για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να στεγαστούν τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα.

Το κτήριο δεν πέρασε απαρατήρητο όταν κατασκευάστηκε καθώς προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το τριγωνικό του σχήμα με την κορυφή του τριγώνου στην όψη του επι της Λ Κηφισίας και  ο πρισματικός κεκλιμένος όγκος του αμφιθεάτρου που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ισογείου. Το υπόγειο καταλαμβάνει 1.950 τ.μ. οι δε υπόλοιποι πέντε όροφοι 3.180 τ.μ.