Στην NCH Capital η Κασσιώπη
Στην NCH Capital η Κασσιώπη

Στην NCH Capital η Κασσιώπη

Αποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital
RE+D magazine
31.01.2013

Αποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το Ταμείο θα μεταβιβάσει τ<a href="http://www.ered.gr/gr/articlesInside.php?art=26275">ο δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου</a> στην Κασσιώπη της Κέρκυρας για περίοδο 99 ετών.

Η επένδυση για την NCH Capital ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από έξι χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.μ., πάνω από το μισό των οποίων αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Στην υπόλοιπη έκταση, σε περίπου 178.000τμ. ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει τα 36.000 τ.μ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Η NCH Capital ιδρύθηκε το 1993, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται πάνω από 3 δις δολάρια στη Ρωσία, και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης.