Στη Fairfax τα 14 Praktiker στην Ελλάδα
Στη Fairfax τα 14 Praktiker στην Ελλάδα

Στη Fairfax τα 14 Praktiker στην Ελλάδα

Tην απόκτηση της Praktiker Hellas ανακοίνωσε η Fairfax η βασικός μέτοχος της Eurobank Properties. Το τίμημα της συμφωνίας
09.04.2014

Tην απόκτηση της Praktiker Hellas ανακοίνωσε η Fairfax η βασικός μέτοχος της Eurobank Properties. Το τίμημα της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό παρά μόνο ότι η Praktiker Hellas θα διατηρήσει τα 14 καταστήματα που διαθέτει στην ελληνική αγορά, θα διατηρήσει τις περίπου 1.100 θέσεις εργασίας και δεν θα αλλάξει επωνυμία.

H Fairfax Financial εχει αποκτήσει το 41% της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ενώ κατέχει πάνω από 5% στον Μυτιληναίο. Πολλά από τα κτηρια τα οποία στεγάζουν τα καταστηματα Praktiker στην Ελλάδα ήδη έχουν περάσει στο χαρτοφυλάκιο της Properties ΑΕΕΑΠ.

Υπενθυμίζεται οτι τo περασμένο καλοκαίρι η μητρική Praktiker η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού στη Γερμανία ανακοίνωσε οτι κατέθεσε αιτηση πτώχευσης με βάση το Γερμανικό Δίκαιο λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλού χρέους. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ τον Φεβρουάριο 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και τον Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας. 

H Praktiker Hellas που είναι από τις λιγες κερδοφόρες θυγατρικές είναι η έκτη εταιρεία του ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της γνωστής αλυσίδας.

Η εταιρεία διαθέτει  πέντε καταστήματα στην Αθήνα (Ελληνικό Ταύρος, Αιγάλεω, Μεταμόρφωση, Μάνδρα Αττικής) και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, και Ξάνθη, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 εγκαινιάσε και το ηλεκτρονικό της κατάστημα.