Στη Varde Partners το 33% της Trastor
Στη Varde Partners το 33% της Trastor

Στη Varde Partners το 33% της Trastor

Η Wert, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο και ανήκει εξ ολοκλήρου στη Värde Partners
Share Copy Link
RE+D magazine
09.06.2016

Συμφωνία με την Wert Red Sàrl («Wert») υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς, για την πώληση 18.551.880 μετοχών της θυγατρικής της Trastor ΑΕΕΑΠ («Trastor»), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 33,8% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, η Wert, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο και ανήκει εξ ολοκλήρου στη Värde Partners («Värde Partners») θα συμμετάσχει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλιών μετόχων της, η οποία θα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της Trastor. H πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών.

H Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 10 δισ. Δολαρίων Η.Π.Α. Η προσέγγιση της Värde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και σε διαφοροποιημένα στοιχεία ενεργητικού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Η Varde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες. Ευρισκόμενη στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, η Värde Partners απασχολεί 220 άτομα με κύρια γραφεία στη Μινεάπολη, στο Λονδίνο και στη Σιγκαπούρη.

Η Trastor είναι η πρωτη εταρεία που απέκτησε άδεια λειτουργίας ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας αρχικά ως θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς και εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστηριο το 2005 με την επωνυμία Πειραιώς Α.Ε.Ε.Α.Π. Η πλειονότητα του χαρτοφυλακίου της αποτελείται από ακίνητα τα οποία είναι μισθωμένα στην τράπεζα Πειραιώς.Το 2008 η Pasal Development, με βασικό μέτοχο τον Σωτήρη Θεοδωρίδη αποκτά το 37,1% του μετοχικού της κεφαλαίου και αλλάζει την επωνυμία της σε "Trastor A.E.E.A.Π."

Πέρυσι το Μάρτιο η ΑΕΕΑΠ ξαναπέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία απέκτησε το 37% της εταιρείας ακινήτων που ήταν στην κατοχή της Pasal Development για τη διευθέτηση του χρέους της Pasal προς την Πειραιώς  ύψους 28.432.304 ευρώ.