Στις... ράγες το έργο της "Διπλής Ανάπλασης" στο Βοτανικό
Στις... ράγες το έργο της "Διπλής Ανάπλασης" στο Βοτανικό

Στις... ράγες το έργο της "Διπλής Ανάπλασης" στο Βοτανικό

Εγκρίθηκαν οι όροι της διμερούς σύμβασης με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το συμβούλιο του Α.Ο. σε έκτακτο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (09/02)
RE+D magazine
10.02.2021

Εχουν λίγο ή πολύ δρομολογηθεί οι διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Αναμένεται στο αμέσως χρονικό διάστημα να αποτυπωθούν εγγράφως τα συμφωνηθέντα στα προσχέδια των συμβάσεων με την ΠΑΕ και το δήμο Αθηναίων, τις οποίες ο Ερασιτέχνης θα δημοσιοποιήσει -πιθανότατα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, όπως έγινε και με το MoU- προκείμενου να ενημερωθούν τα μέλη του Ερασιτέχνη, που προσεγγίζουν τις 5.000.

Σημειώνεται οτι οι περισσότερες διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες (με τη «Διπλή Ανάπλαση») πλευρές, έχουν λίγο ή πολύ δρομολογηθεί στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την υπογραφή του MoU της 20ής Νοεμβρίου ανάμεσα στους «6» (Κυβέρνηση, δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ΠΑΕ και ΑΕΛ Ελαιώνα/τραπεζική κοινοπραξία Alpha Bank-Πειραιώς).

Συγκεκριμένα, η σύμβαση του δήμου Αθηναίων με τον Ερασιτέχνη για το Βοτανικό έχει προχωρήσει, αυτή της ΠΑΕ με τη δημοτική αρχή (όσον αφορά την «ενοικίαση» εμπορικών χρήσεων κλπ), είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, όπως και μεταξύ των υπόλοιπων φορέων.

Ο Ερασιτέχνης θα επιδιώξει να αποτυπώσει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, όλους τους όρους της συμφωνίας, τόσο της διμερούς σύμβασης με την ΠΑΕ, όσο κι αυτής που θα κάνει με το δήμο Αθηναίων, για να τις φέρει προς ψηφοφορία και έγκριση (ή απόρριψη) στη Γενική Συνέλευση του «σώματος» η οποία βάσει του όσων προβλέπονταν στο μνημόνιο συναντίληψης είχε καταληκτική ημερομηνία σύγκλισης τον Μάρτιο του 2021.

Σημειωνεται οτι στο άρθρο 12 του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας («Βασικό χρονοδιάγραμμα επόμενων ενεργειών») που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου, αναφέρεται πως «...τα Συμβαλλόμενα Μέρη δηλώνουν ότι σε εκτέλεση του παρόντος και με την επιφύλαξη των ειδικότερα οριζομένων σε αυτό, θα συνάψουν τις επιμέρους διμερείς ή και πολυμερείς συμβάσεις μεταξύ τους ή με όσους έλκουν εξ αυτών δικαιώματα έως τις 30.3.2021».

Επιπρόσθετα, στο άρθρο 14 («Μη υλοποίηση του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης») υπογραμμίζεται ότι «...σε περίπτωση όμως που δεν υπογραφούν οι αναγκαιούμενες κατά περίπτωση διμερείς ή πολυμερείς συμβάσεις εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων και σε κάθε περίπτωση έως την καταληκτική ημερομηνία της 30.6.2021, τα Συμβαλλόμενα Μέρη δύνανται να αποδεσμευθούν από το παρόν μνημόνιο αζημίως και χωρίς να δύνανται να εγείρουν κάποια αξίωση έναντι των υπόλοιπων Συμβαλλομένων Μερών για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει έως την αποδέσμευσή τους από το παρόν στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης»,«...εκτός εάν εν τω μεταξύ κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συμφωνηθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας»