Στις 12 Οκτωβρίου η Εκτακτη Γ.Σ της Μηχανικής για την ΑΜΚ
Στις 12 Οκτωβρίου η Εκτακτη Γ.Σ της Μηχανικής για την ΑΜΚ

Στις 12 Οκτωβρίου η Εκτακτη Γ.Σ της Μηχανικής για την ΑΜΚ

Η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους €30 εκατ. για νέα έργα ΣΔΙΤ, ανάπτυξης ακινήτων στην Βουλγαρία και κατασκευής Υδροηλεκτρικών Έργων.
RE+D magazine
28.09.2021

Στις 12 Οκτωβρίου 2021 θα διεξαχθεί η κρίσιμη Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Μηχανική ΑΕ για την έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στην οποία θέλει να προχωρήσει με σκοπό να αντλήσει κεφάλαια ύψους €30 εκατ. για την ενίσχυσή της αλλά και την ανάληψη νέων έργων.

Οπως αναφέρει αναλυτικά η εταιρεία στην ιστοσελίδα της "Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό, καλούνται οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΗ AE σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 12η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 για τους κατόχους κοινών μετοχών και ώρα 17.00 για τους κατόχους προνομιούχων, οι οποίες θα διεξαχθούν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της, λόγω συνδρομής σπουδαίου λόγου και ειδικότερα της πανδημίας (COVID19) και εντός των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID19, σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ Δ1α Γ.Π. οικ. 50907/2021 (ΦΕΚ 3793/Β/13-8-2021), που επιτάσσει τη διενέργεια Γ.Σ. μόνο με ψηφιακά μέσα για νομικά πρόσωπα με άνω των 150 εγγεγραμμένων μελών.

Σε περίπτωση που κατά την αρχική (ως ανωτέρω) συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης δεν επιτευχθεί απαρτία προς λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, θα συνέλθει Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 29η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 π.μ. για τους κατόχους κοινών μετοχών και ώρα 17.00 για τους κατόχους προνομιούχων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 4548/2018, όπως ισχύει.

Για την τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν θα δημοσιευθεί νέα πρόσκληση, ενώ και αυτή θα πραγματοποιηθεί από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των € 30.000.000 (ευρώ τριάντα εκατομμυρίων) με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

2.Τροποποίηση των Άρθρων 5 και 32 του Καταστατικού.

Για την λήψη αποφάσεων επί των ως άνω θεμάτων απαιτείται να παρίστανται ή αντιπροσωπεύονται μέτοχοι που εκπροσωπούν το 1/2 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, που έχει κατανεμηθεί σε κοινές μετοχές και αντίστοιχα σε προνομιούχες και πλειοψηφία 2/3 των εκπροσωπουμένων στην Συνέλευση ψήφων, ενώ κατά την α΄ επαναληπτική ιδιαίτερη έκτακτη Γενική Συνέλευση των Κοινών Μετόχων, για την λήψη αποφάσεων επί των ανωτέρω θεμάτων, απαιτείται να παρίστανται ή να αντιπροσωπεύονται μέτοχοι που εκπροσωπούν το 1/5 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, που έχει κατανεμηθεί σε κοινές μετοχές και πλειοψηφία των 2/3 των εκπροσωπουμένων στη συνέλευση ψήφων.