Στο χαρτοφυλάκιο της TRASTOR τα κεντρικά γραφεία της ΑΒΑΞ
Στο χαρτοφυλάκιο της TRASTOR τα κεντρικά γραφεία της ΑΒΑΞ

Στο χαρτοφυλάκιο της TRASTOR τα κεντρικά γραφεία της ΑΒΑΞ

Επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 16 και 29 αντίστοιχ
Share Copy Link
RE+D magazine
01.06.2020

Στην αγορά των κεντρικών γραφείων της ΑΒΑΞ και της ΑΒΑΞ Development επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου 16 και 29 αντίστοιχα προχώρησε η Trastor

Το πρώτο συνολικής επιφάνειας 21.412τ.μ. -κεντρικα γραφεία της ΑΒΑΞ ΑΕ- αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους επιφάνειας 6.299 τ.μ. καθώς και τρεις υπόγειους ορόφους για στάθμευση και βοηθητικές λειτουργίες επιφάνειας 15.541 τ.μ. Το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €26,8 εκατ. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο κτήριο τα δύο αίθρια που διακόπτουν τους ορόφους και επιτρέπουν να φθάσει άπλετο φώς μέχρι το Α΄ υπόγειο.

Το δεύτερο στη διασταύρωση της Λ. Αμαρουσίου – Χαλανδρίου 29 και της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Σουλίου), συνολικής επιφανείας 4.185τ.μ. στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής ABAX Developmnet Αποτελείται από χώρους γραφείων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €7,2 εκατ.

Οι εταιρείες θα παραμείνουν ως μισθώτριες στα δυο ακίνητα.

Το συνολικό τίμημα (€34 εκατ.) για την απόκτηση των δύο ακινήτων χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Τάσος Καζίνος, δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς, καθώς ολοκληρώσαμε με επιτυχία μία μεγάλη επένδυση.Στην Trastor, αναγνωρίζονταςτις προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών που μπορεί να προσφέρει η ελληνική αγορά ακινήτων, εφαρμόζουμε το επενδυτικό μας πλάνο και διευρύνουμε περαιτέρω το Χαρτοφυλάκιό μας με την απόκτηση δύο σημαντικών ακινήτων στο Μαρούσι. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τη αναπτυξιακήστρατηγική μας, με εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ΑΒΑΞ, κος Χρήστος Ιωάννου,σχολιάσε:

«Στα πλαίσια της στρατηγικής μας για αποεπένδυση από μη-βασικές λειτουργικές δραστηριότητες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δύο ακινήτων και την ταυτόχρονη σύναψη μακροχρόνιας συνεργασίας με την μίσθωση αυτών από την Trastor AEΕΑΠ , η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία.

Με την κίνηση αυτή, ενισχύουμε την ταμειακή μας ρευστότητα, μειώνουμε σημαντικά τον δανεισμό μας και επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και την ενέργεια.

Παράλληλα, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις, η δυναμική και το αποτύπωμα της Eταιρείας διευρύνονται καθώς, μεταξύ άλλων, προχωράμε στην παράδοση τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, ολοκληρώνουμε την κατασκευή των τμημάτων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από Καβάλα μέχρι Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι Καστοριά και εκκινούμε τα έργα του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)».