Στο ΧΑ η ICI ΑΕΕΑΠ
Στο ΧΑ η ICI ΑΕΕΑΠ

Στο ΧΑ η ICI ΑΕΕΑΠ

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας το ακίνητο που στεγάζει το νέο κατάστημα της αλυσίδας H&M στο Ηράκλειο Κρήτης.
Share Copy Link
15.07.2016

Την εισαγωγή των μετοχών της Intercontinental International ενέκρινε στη συνεδρίασή του η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Ειδικότερα, το ΧΑ άναψε το "πράσινο φως" , στην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των 10.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «Intercontinental International Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία», αφού διαπίστωσε την καταρχήν συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων εισαγωγής.

Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη υπό την αίρεση έγκρισης του Ενημερωτικού της Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. H ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Οι πρόσφατες κινήσεις

Η ΑΕΕΑΠ φαίνεται ότι "ποντάρει" σε μια αλλαγή του σκηνικού στο real estate η οποία θα προέλθει από τα επαγγελματικά ακίνητα.  Απ' ότι φαίνεται έως σήμερα σκοπεύει στην επένδυση και διαχείριση ακινήτων υψηλών προδιαγραφών και αποδοτικότητας. 

Η πρώτη αγορά (χαρτοφυλάκιο μισθωμένο στην Alpha Bank) ολοκληρώθηκε το 2012 και οι επόμενες επιλεκτικές κινήσεις πραγματοποιήθηκαν στα τέλη του 2014 (κτίριο ΙΚΑ και σούπερ-μάρκετ Σκλαβενίτης) και του 2015 (όροφος στην οδό Ρηγίλλης). Η Εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία περαιτέρω ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της μέσω της επένδυσης σε νέα ακίνητα.

Πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του στο κοινό ένα νέο κτίριο της αλυσίδας λιανεμπορίου ένδυσης και υπόδησης H&M στο Ηράκλειο Κρήτης. Το εν λόγω ακίνητο αποτελεί τμήμα του χαρτοφυλακίου της ICI ΑΕΕΑΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το συμφωνηθέν τίμημα αυξάνει και τα έσοδα που καταβάλλονται στην Alpha Bank κατά 40%. 

Το 3όροφο κατάστημα της H&M είναι συνολικά 1.600 τ.μ. και βρήσκεται στην οδό 25ης Αυγούστου στον αριθμό 64-66. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι σύμφωνα με την εταιρεία τα καθαρά κέρδη για το οικονομικό έτος 2015 ανήλθαν σε €8.1εκατ., σε σχέση με τα €4.8 εκατ. ένα χρόνο πριν. Το σύνολο του ενεργητικού της είναι €79.5 εκατ. Η διοίκηση επίσης δρομολογεί μέσα στο 2016 αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τη ρευστότητά της.