Στο 3,4% με 3,8% το εύρος απόδοσης στο ομόλογο της Lamda
Στο 3,4% με 3,8% το εύρος απόδοσης στο ομόλογο της Lamda

Στο 3,4% με 3,8% το εύρος απόδοσης στο ομόλογο της Lamda

Την Τετάρτη ξεκινάει η Δημόσια Προσφορά του επταετούς κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), ύψους από €270 εκατ. έως €320 εκατ. της Lamda Development
RE+D magazine
02.07.2020

Οπως αναφέρει η εταιρεία, το εύρος της απόδοσης καθορίστηκε από τους κύριους ανάδοχους μεταξύ 3,4% και 3,8%. Η εγγραφή των επενδυτών μέσω του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της 15ης Ιουλίου και η δημόσια προσφορά θα λήξει στις 17 Ιουλίου στις 16:00.

Από τα προς άντληση κεφάλαια σχεδιάζεται να διατεθούν 81 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ανεξόφλητου ποσού 89,1 εκατ. ευρώ κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου της εισηγμένης. Επιπρόσθετα, σε διάστημα δύο χρόνων θα διατεθούν:

- 100 εκατ. ευρώ στην Ελληνικό Α.Ε. μέσω ενδο-ομιλικού δανείου διάρκειας έως 2 ετών. Μετά την αποπληρωμή του θα παραμείνει διαθέσιμο για τη μερική κάλυψη τραπεζικής εγγυητικής επιστολής ύψους 150 εκατ. ευρώ, η οποία λήγει μετά την αποπεράτωση της κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου που εκτιμάται σε 5 έτη προς εξασφάλιση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Lamda Development για τυχόν υπερβάσεις κόστους. Όπως και για τη κάλυψη τυχόν μειωμένων προσόδων από πωλήσεις ή/και εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του έργου.

- 63 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εντός του πολεοδομικού κέντρου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και εκτιμώμενη μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 72.000 τ.μ., καθώς και στην ανάπτυξη εμπορικού κέντρου εκτιμώμενης δόμησης περίπου 30.000 τ.μ. στο χερσαίο χώρο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά

Επίσης, σε βάθος τριετίας, θα κατευθυνθούν κεφάλαια ύψους €43,8 εκατ. για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, τόκων και χρηματοοικονομικών εξόδων της εταιρείας και €25 εκατ. σε νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων.

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/