Στρατηγικό επενδυτή ψάχνει η Αlpha Αστικά Ακίνητα
Στρατηγικό επενδυτή ψάχνει η Αlpha Αστικά Ακίνητα

Στρατηγικό επενδυτή ψάχνει η Αlpha Αστικά Ακίνητα

Μετασχηματίζεται σε ΑΕΕΑΠ μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου
RE+D magazine
30.07.2021

Την διαδικασία μέσα από την οποία η εισηγμένη Alpha Aστικά Ακίνητα θα μετατραπεί σε ΑΕΕΑΠ μέσω της πώλησης πλειοψηφικού πακέτου σε επενδυτή, ανακοίνωσε η τράπεζα.

 Συγκεκριμένα η Alpha Bank ανακοίνωσε οτι ξεκινά τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή με σκοπό τον σχηματισμό κοινοπραξίας μέσω της Alpha Αστικά Ακίνητα η οποία θα μετατραπεί σε επενδυτική πλατφόρμα στην ελληνική αγορά με διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία ακίνητης περιουσίας, "Project Skyline".

 Η δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα της Alpha Αστικά Ακίνητα αναμένεται να αποκτηθεί από την 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε., και να ενσωματωθεί σε αυτή. 

Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόθεση της Alpha Bank είναι η Alpha Αστικά Ακίνητα να συνάψει μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.  

Ο εταίρος που θα επιλεγεί για τον σχηματισμό της κοινοπραξίας προβλέπεται να αποκτήσει, υπό την αίρεση των εφαρμοστέων κανόνων του δικαίου της κεφαλαιαγοράς και των κινητών αξιών, ποσοστό που θα του αποδίδει τον έλεγχο επί της Alpha Αστικά Ακίνητα και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της, ενώ η Alpha Bank προτίθεται να διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία. 

Σύμφωνα με την ως άνω ενημέρωση που έλαβε η Alpha Αστικά Ακίνητα, στόχος της Συναλλαγής είναι η νέα κοινοπραξία να είναι σε ιδανική θέση, ώστε να αξιοποιήσει τα ευνοϊκά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, επωφελούμενη από τις δυνατότητες και από τους πόρους των βασικών μετόχων της. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η έναρξη της διαδικασίας από την Alpha Bank αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, η επιλογή από την Alpha Bank του προτιμητέου επενδυτή για τη Συναλλαγή να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η μεταβίβαση της δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα της Alpha Αστικά Ακίνητα στην Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2021. 

 
Η ολοκλήρωση εν συνόλω της Συναλλαγής αναμένεται να λάβει χώρα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.