Στρατηγικό εταίρο αναζητά η Trade Estates
Στρατηγικό εταίρο αναζητά η Trade Estates

Στρατηγικό εταίρο αναζητά η Trade Estates

Υπό υλοποίηση έργα ύψους περίπου €140 εκατ. σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Ειρήνη Θεοφανίδου
23.09.2021

Με χαρτοφυλάκιο αξίας €350 με €400 εκατ. στοχεύει να κάνει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ΑΕΕΑΠ του Ομίλου Φουρλή, Trade Estates.

Η εταιρεία που συστάθηκε μέσα στο καλοκαίρι έχει στην παρούσα φάση χαρτοφυλάκιο αξίας €185 εκατ. με ετησιοποιημένα έσοδα που ξεπερνούν τα €13 εκατ. Στόχος, όπως αναφέρουν πηγές από την εταιρεία, είναι να διαδιραματήσει σημαντικό ρόλο στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα με χαρτοφυλάκιο που θα αγγίζει τα €650 - €700 εκατ. σε βάθος 4ετίας.

Στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της TRADE ESTATES συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του Ομίλου τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), τα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι και τα Οινόφυτα, καθώς και επενδυτικό ακίνητο λιανικής του Ομίλου στην Ελλάδα.

Σκοπός της είναι να δραστηριοποιηθεί αμιγώς σε ακίνητα λιανικής αγοράς μεγάλης επιφάνειας («Big Bοxes») και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της απόκτησης νέων ακινήτων και εκτός Ομίλου Fourlis, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας και απόδοσης.

Το pipeline των έργων

Μέχρι σήμερα έχουν υπογραφεί και είναι υπό υλοποίηση έργα αξίας περίπου €140 εκατ. Αυτά αφορούν τρία έργα στην Αθήνα ένα στην Πάτρα, ένα στο Ηράκλειο και φυσικά το έργο στο Ελληνικό. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη μία σημαντική εξαγορά που εντάσσεται στα πλαίσια και την ιδέα επενδύσεων της ΑΕΕΑΠ για Βig Box Retail και υποδομές υποστήριξης e-commerce και Logistics.

Υπενθυμίζετια, τέλος, ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει και την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου ο οποίος θα πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση στην εταιρεία, με ποσοστό που θα ανέλθει τουλάχιστον και πλέον του 50%.