Σχέδια για δημιουργία διεθνούς κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Σχέδια για δημιουργία διεθνούς κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Σχέδια για δημιουργία διεθνούς κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Στα πλάνα του υπουργείου για την ανάπτυξη του Τουρισμού
RE+D magazine
20.09.2021

Σε διερευνητικές επαφές με την Accor, για τη δημιουργία ενός διεθνούς εμβέλειας κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την αναβάθμισή των υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα.

Το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Σεμπαστιάν Μπαζέν ο οποίος παραβρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του Athens Capital Hotel-MGallery Collection του πρώτου ξενοδοχείου MGallery Collection στην Ελλάδα

Ο  γαλλικός πολυεθνικός ξενοδοχειακός όμιλος έχει ήδη στην χώρα μας χαρτοφυλάκιο επτά ξενοδοχειακών μονάδων ενώ έχει δρομολογήσει ακόμα τέσσερις εκ των οποίων οι τρείς έχουν χαρακτηριστεί ως Στρατηγικές.

Υπό τα σήματα της Accor λειτουργούν στην Αθήνα τα Αthens Capital Hotel – MGallery Collection (Λάμψα), το Novotel Athenes, το Sofitel Athens Airport (Mitsis Group) και το ibis Styles Athens Routes, ενώ στην περιφέρεια λειτουργούν το Αngsana Corfu Resort & Spa by Banyan Tree (York Capital- Β. Κέρτσικωφ)  στην Κέρκυρα, το Mercure Rhodes Alexia (όμιλος Ν. Σουλούνια) στη Ρόδο και το Ibis Styles Heraklion Central στην Κρήτη.

Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να λειτουργήσει το Niko Seaside Resort Crete MGallery στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ενώ στο πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων έχουν ενταχθεί τρείς ακόμα μονάδες, το Banyan Tree Varko Bay στην Αιτωλοακαρνανία (Ολλανδική RND Investments Greece), καθώς και τα Raffles και Fairmont στη Μύκονο (White Mulberry Development).