Τα σχέδια του Μarina Tower παρουσίαζει η Lamda Development
Τα σχέδια του Μarina Tower παρουσίαζει η Lamda Development

Τα σχέδια του Μarina Tower παρουσίαζει η Lamda Development

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Μarina Tower παρουσιάζει την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιουλίου η Lamda Development
RE+D magazine
05.07.2021

Ο ουρανοξύστης είναι ένα από τα ψηλά κτήρια που θα κατασκευαστούν στον Μητροπολιτικό πόλο του Ελληνικού

Ο ουρανοξύστης είναι ένα από τα ψηλά κτήρια που θα κατασκευαστούν στον Μητροπολιτικό πόλο του Ελληνικού με ύψος που φτάνει τα 150 μέτρα

Το 48 ορόφων κτίριο, βρίσκεται κοντά στη μαρίνα και αναμένεται να λειτουργήσει όχι μόνο ως τοπόσημο αλλά και ως σύμβολο της ανάπτυξης στο Ελληνικό. «Το κτίριο έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς θα είναι ορατό από θάλασσα και αέρα, ενώ παράλληλα θα προσδώσει ενδιαφέρον στο σύνολο του παράλιου μετώπου της Αττικής" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Lamda Development αναμένεται να παραδοθεί το 2025. Οι τιμές των διαμερισμάτων, τα οποία θα είναι προς πώληση, θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον όροφο, τη θέα που θα προσφέρουν στους νέους ιδιοκτήτες, αλλά και τα τετραγωνικά.

Να σημειωθεί οτι στην Αθήνα, δεν υπάρχουν ουρανοξύστες Τα περισσότερα από τα ψηλά κτίρια της πρωτεύουσας χτίστηκαν κατά την περίοδο της χούντας, όταν απελευθερώθηκε το ανώτατο ύψος των κτιρίων υπό την προυπόθεση οτι το κτήριο θα καταλάμβανε το μικρότερο δυνατό χώρο στο οικόπεδο (ανάπτυξη σε ύψος) όπως επίσης θα εξασφαλιζόταν και ελεύθερη δίοδος των πεζών μέσα από το οικόπεδο. Το ψηλότερο κτήριο είναι ο Πύργος των Αθηνών στους Αμπελόκηπους με ύψος που φτάνει τα 103 μέτρα.

Σήμερα, το ανώτατο ύψος των κτιρίων, σύμφωνα με τον οικοδομικό κανονισμό, είναι τα 32 μέτρα συν ένα μέτρο στις περιπτώσεις κατασκευής φυτεμένων δωμάτων επιφάνειας μεγαλύτερης του 50%. 

 

 

Οδυσσέας Αθανασίου
Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος
Lamda Development
Lamda Development www.lamdadev.com/el/