Την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
Την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Την ερχόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη) η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων και την κατάθεση των τιμολογίων απο τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.
RE+D magazine
17.12.2020

Το εφετινό επίδομα θα είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι.

Οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν τον Ιανουάριο ανάλογα με τα τιμολόγια που θα καταθέτουν οι δικαιούχοι ενώ για όσους δεν διατθέτουν απο τώρα το σύνολο των τιμολογίων αγορών θα υπάρχει μία ακόμη προθεσμία κατάθεσής τους έως το τέλος Απριλίου προκειμένου να λάβουν το σύνολο του επιδοματος που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι το επίδομα της φετινής χειμερινής περιόδου θα είναι αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι. Το ανώτατο ύψος του θα ανέλθει στα €650 έναντι €400 πέρυσι ενώ το ελάχιστο θα παραμείνει αμετάβλητο στα €80.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.
Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον €84 εκατ.