Τι απέκτησε η BriQ με τα €47,4 εκατ. της ΑΜΚ
Τι απέκτησε η BriQ με τα €47,4 εκατ. της ΑΜΚ

Τι απέκτησε η BriQ με τα €47,4 εκατ. της ΑΜΚ

Ακίνητα από όλους τους τομείς του εγχώριου real estate όπως γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, αποθήκες και Logistics βρίσκονται πλέον στο χαρτοφυλάκιό της.
RE+D magazine
23.12.2020

Το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, επένδυσε η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα τα προς επένδυση αντληθέντα κεφάλαια ύψους € 47,4 εκατ. (μετά την αφαίρεση δαπανών έκδοσης και λοιπών εξόδων) χρηματοδότησαν την υλοποίηση ακινήτων απ’ όλους τους τομείς του ελληνικούreal estateόπως γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα, ξενοδοχεία,logistics αλλά και ακίνητα ειδικής χρήσης.

Πιο αναλυτικά, η εισηγμένη στις 16 Οκτωβρίου 2019 αγόρασε γραφεία επί της οδού Μητροπόλεως 3 στην Αθήνα ενώ λίγες ημέρες αργότερα στις 29 Οκτωβρίου ολοκλήρωσε την εξαγορά Καταστήματος στην Ρόδο. Τον Νοέμβριο η εισηγμένη απέκτησε οικόπεδο στην Νάουσα της Πάρου, Γραφεία στην οδό Ελ. Βενιζέλου 280 στην Καλλιθέα και κτίριο μικτής χρήσης (Γραφεία με ισόγειο κατάστημα) στην οδό Αιόλου 67 στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 2019 «έκλεισε» την χρονιά με την απόκτηση ακινήτου ειδικής χρήσης στην Λεωφ. Βας. Σοφίας 64 στην Αθήνα.

Δυο εξαγορές πραγματοποίησε ηBriQ τον Φεβρουάριο του 2020 και συγκεκριμένα κατάστημα στο Ρέθυμνο και το ξενοδοχείοMr&Mrs White Corfu, στην Κέρκυρα. Εν μέσω ξεσπάσματος της πανδημίας κορονοϊού και λίγο πριν τοLockdown η εταιρεία απέκτησε ακόμη ένα ξενοδοχείο στις 3 Μαρτίου 2020 τοPlaza Hotel Skiathos, στην Σκιάθο.

Τον Ιούνιο της τρέχουσας χρονιάς η εταιρεία «ποντάροντας» στον αναπτυσσόμενο και δυναμικό κλάδο των βιομηχανικών ακινήτων απέκτησε οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 57.529 τ.μ στον Ασπρόπυργο ενώ τον περασμένο Νοέμβριο έβαλε στο χαρτοφυλάκιό της επιπλέον 27.390 τ.μ οικοπέδων στην ίδια περιοχή. Τέλος στις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την μεγάλη συμφωνία με την Sarmed Warehouses SA για την απόκτηση του 80% των μετοχών της έχοντας πλέον συνολικές επενδύσεις €49,25 εκατ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία σύμφωνα με την από 30.03.2020 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της περί μερικής αλλαγής χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων, χρησιμοποίησε τον Απρίλιο 2020 μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων (€ 12,6 εκατ.) για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού. Τα ποσά αυτά αναλήφθηκαν εκ νέου με νεότερο δανεισμό τον Δεκέμβριο 2020 για να ολοκληρωθούν οι πιο πάνω αναφερόμενες αγορές.