Τι συμφώνησε ΟΛΘ και οι κινέζοι της CM Port
Τι συμφώνησε ΟΛΘ και οι κινέζοι της CM Port

Τι συμφώνησε ΟΛΘ και οι κινέζοι της CM Port

Στην υπογραφή διμερών συνεργασιών προχώρησε η ΟΛΘ Α.Ε. με την China Merchants Port Holdings Co., Ltd. (CMPort) και τη θυγατρική της China Merchants Holdings Information Technology Co., Ltd. (CMHIT).
RE+D magazine
14.07.2020

Ο ΟΛΘ Α.Ε. και η CMPort συμφώνησαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες εμπορικές και επιχειρησιακές ενέργειες προκειμένου να προωθηθεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην αγορά της Κίνας, ως ένα κύριο λιμάνι εισόδου στην Ευρώπη.

Ο ΟΛΘ Α.Ε. εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων, με βασικό σημείο την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει Ultra Large Container Vessels, χωρητικότητας 24,000 TEUs.

Μέσω της συνεργασίας με την CMHIT, θα αναβαθμιστεί το Λειτουργικό Σύστημα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων μέσω του οποίου θα ελέγχονται και θα εκτελούνται όλες οι λειτουργίες. Το σύστημα CMPort μπορεί να υποστηρίξει την διαχείριση τόσο γενικού φορτίου, όσο και εμπορευματοκιβωτίων, ενώ διαθέτει επίσης συστήματα τιμολόγησης και διαχείρισης χωροθέτησης φορτηγών κι εμπορευματοκιβωτίων.

Να σημειωθεί οτι η China Merchants Port συμμετέχει στην Terminal Link μετά την εξαγορά του 49% που κατήχε στην εταιρεία η CMA CGM τον περασμένο Δεκέμβριο Η Terminal Link μαζι με τους γερμανούς της «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», και την «Belterra Investments Ltd.» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη κατέχουν το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης