Το ευρωπαϊκό fund AtlasInvest πήρε το 3,6% της Ελλάκτωρ
Το ευρωπαϊκό fund AtlasInvest πήρε το 3,6% της Ελλάκτωρ

Το ευρωπαϊκό fund AtlasInvest πήρε το 3,6% της Ελλάκτωρ

Ειρήνη Θεοφανίδου
11.06.2021

Στο ευρωπαϊκό επενδυτικό fund AtlasInvest πέρασε το "πακέτο" του 3,6% της Ελλάκτωρ από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ενα από τα μεγαλύτερα ταμεία της Ευρώπης δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" στη νέα διοίκηση του ομίλου αποκτώντας 7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας €11,2 εκατ. και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Οπως φαίνεται ότι ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ παρά τις δυσκολίες εκτιμάται και αξιολογείται ως "δυνατή επένδυση" από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης δίνοντας στην εγχώρια αγορά ένα ευρύτερο μήνυμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τον Όμιλο και τις δυνατότητές του αλλά και προς τη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της. 

Ποιος είναι ο νέος επενδυτής


Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke και δρστηριοποιείεται στην αγορά ενέργειας Από την ίδρυση της έχει συμμετάσχει σε πολλές εταιρείες παραγωγής ενέργειας τόσο από συμβατικές πηγές όσο και από ΑΠΕ.
 
Σήμερα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ  καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης τα κεφάλαια της Carlyle International Energy Partners. Αυτά τα κεφάλαια της Carlyle Group διαχειρίζονται περισσότερα από 7 δισ. Δολ περιουσιακών στοιχείων και επενδύουν σε συμβατικές ενεργειακές επιχειρήσεις παγκοσμίως (εκτός της Βόρειας Αμερικής).