Το ΣτΕ ξεμπλοκάρει το διαγωνισμό της Ψυττάλειας
Το ΣτΕ ξεμπλοκάρει το διαγωνισμό της Ψυττάλειας

Το ΣτΕ ξεμπλοκάρει το διαγωνισμό της Ψυττάλειας

Το σχήμα της ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ κρίθηκε ως η μόνη παραδεκτή προσφορά
RE+D magazine
13.08.2021

Το σχήμα της ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ κρίθηκε ως η μόνη παραδεκτή προσφορά για την πενταετή σύμβαση που αφορά στην Λειτουργία και Συντήρηση του βιολογικού της Ψυττάλειας αξίας 320 εκατ. ευρώ, συμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κατασκευαστική εταιρεία συμμετέχει διαρκώς στη λειτουργία και Συντήρηση του βιολογικού της Ψυττάλειας, από το 1999 οπότε και ολοκλήρωσε τη Β φάση του έργου

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του κλάδου εκτός από την Άκτωρ, οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ, Intrakat, Μυτιληναίος, Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης, η Ιταλική Acea και η γαλλική Suez.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας (ΚΕΛΨ) λειτουργεί από το 1994, με την επεξεργασία να περιλαμβάνει προεπεξεργασία, πρωτοβάθμια επεξεργασία και προχωρημένη δευτεροβάθμια βιολογική επεξεργασία με απομάκρυνση αζώτου, επεξεργασία ιλύος και συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ΚΕΛ στην Ευρώπη και διεθνώς, με δυναμικότητα κάλυψης πληθυσμού 5.600.000 κατοίκων. Η μέση παροχή των εισερχόμενων λυμάτων είναι της τάξεως των 730.000 κ.μ. ημερησίως.