Το 49% της "Piraeus Port Plaza 2" πήρε η Grivalia
Το 49% της "Piraeus Port Plaza 2" πήρε η Grivalia

Το 49% της "Piraeus Port Plaza 2" πήρε η Grivalia

H εταιρεία κατέχει τμήμα πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος».
Share Copy Link
17.09.2018

Την απόκτηση του 49% του «Piraeus Port Plaza 2 του δευτερου από τα τρία SPVs στα οποία ανήκουν οι παλιές εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά έναντι €3,62 εκατ. ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ

H Piraeus Port Plaza 2  έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο στον Πειραιά το οποίο αποτελεί τμήμα πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» και είναι όμορο του προσφάτως αποπερατωμένου κτιρίου ιδιοκτησίας της PPP1, εταιρείας την οποία η Grivalia ελέγχει ήδη κατά 100%. Αποτελέι μέρος της μεγάλης αστικής ανάπλασης στο ιστορικό ακίνητο της Παπαστράτος στην καρδιά του Πειραια που προωθείται από την Dimand στην οποία περιήλθαν τα ακίνητα το 2016.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξία (joint venture) με σκοπό την ανακατασκευή μέρους των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς και την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων.

Το ακίνητο θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας συνολικής επιφάνειας 26.755 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων). Το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών βάσει σχετικού προσυμφώνου που έχει ήδη υπογραφεί. Η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP2 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου και με την παράδοσή του προς χρήση από το μισθωτή.