το 63% η πληρότητα των ξενοδοχείων το διάστημα 13-19 Σεπτεμβρίου
το 63% η πληρότητα των ξενοδοχείων το διάστημα 13-19 Σεπτεμβρίου

το 63% η πληρότητα των ξενοδοχείων το διάστημα 13-19 Σεπτεμβρίου

Μεγαλώνει η τουριστική σεζόν - θα τρέξουν δυο καμπάνιες προβολής της χώρας.
RE+D magazine
29.09.2021

Για την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου, η πληρότητα στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία όλης της χώρας έφτασε στο 63%.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στην εκπομπή "Ωρα Ελλάδος" του Open ότι η γερμανική αεροπορική Condor θα πραγματοποιεί πτήσεις και το Νοέμβριο στην Κρήτη, ενώ η πρώτη χώρα επιλογής των Γάλλων τον Ιούνιο για διακοπές ήταν η Ελλάδα, με αύξηση 88% των επισκεπτών σε σχέση με το 2019 και 18% των εσόδων για τη χώρα μας. "Οι Γάλλοι κάνουν κατά κύριο λόγο εσωτερικό τουρισμό, στα 2/3 τους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της γαλλικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ Γαλλίας, έγινε η πρώτη χώρα προορισμού ακόμα και πάνω από τον εσωτερικό τουρισμό της Γαλλίας.        

Επίσης, η Jet2, ο μεγαλύτερος tour operator της βρετανικής αγοράς, ζητάει να ανοίξει προορισμούς στην Ελλάδα και στην Αθήνα από τον Απρίλιο που μας έρχεται" ανέφερε ο υπουργός ενώ τόνισε ότι "οι Βρετανοί φιλοδοξούν να φέρουν πιο νωρίς την τουριστική περίοδο. Τα περισσότερα τουριστικά καταλύματα και ειδικά τα υψηλού επιπέδου σε όλα τα νησιά μας και στους τουριστικούς προορισμούς έχουν κόσμο και θα υπάρχει αυτό και τον Οκτώβριο και στην Κρήτη και το Νοέμβριο. Φέρνουμε διάταξη για τα παραδοσιακά ταβερνάκια και την προστασία της φυσιογνωμίας τους".

Η στρατηγική περιλαμβάνει δύο τουριστικές καμπάνιες  

Αναφορικά με την στρατηγική του Υπουργείου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού ο κ. Κικίλιας τόνισε πως εφέτος έπειτα από συζήτηση και συμφωνία με τον Πρωθυπουργό, θα είναι δύο καμπάνιες. Μια πιο μικρή, πολύ νωρίτερα μέσα στο χρόνο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, για τους χειμερινούς εναλλακτικούς προορισμούς. "Θα στηρίξουμε και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη χώρα και θα δείτε μετρήσιμα αποτελέσματα. Και το δεύτερο κομμάτι, νωρίς την άνοιξη, εκεί που κλείνονται τα μεγάλα πακέτα για τον τουρισμό μας της νέας σεζόν. Εφέτος στην Ελλάδα θα υπάρχει τουρισμός τον Απρίλιο και το Μάιο

Υπάρχει πολύ μεγάλος ανεκμετάλλευτος πλούτος στη χώρα μας, για παράδειγμα, στη Βόρεια Ελλάδα, πέριξ του Αγίου Όρους. Γίνονται επιχειρηματικές προσπάθειες αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μονάδων εκεί, τις οποίες χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε. Και θέλουμε να προσελκύσουμε πακέτα και από τη δύση.

Θα γίνει προσπάθεια να γίνει προορισμός και από την Αμερική η Θεσσαλονίκη, home port για την κρουαζιέρα, όπως ανακοίνωσα. Το λιμάνι είναι στρατηγικό πλεονέκτημα και εργαλείο για εμάς, αλλά και από την Ανατολική Ευρώπη. Θέλουμε να συνάψουμε διακρατική συμφωνία και θα το κάνουμε αυτό μέσα στο χειμώνα, ώστε να ανοίξει πλήρως η αγορά από τη Ρωσία και από τις ανατολικές χώρες".   

Οπως είπε, τέλος, ο κ. Κικίλιας στόχος του υπουργείου είναι μέσω του τουρισμού που αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας είναι να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, να αυξηθεί το εισόδημά της και να ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας.