Το Hilton θα μιλάει... ελληνοτουρκικά
Το Hilton θα μιλάει... ελληνοτουρκικά

Το Hilton θα μιλάει... ελληνοτουρκικά

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να κλείσει το deal, μένει ανοικτό το ύψος του τιμήματος
08.08.2016

Στα χέρια της κοινοπραξίας του ομίλου Κωνσταντακόπουλου και της τουρκικής εταιρείας Dogus, περνά εκτός σοβαρού απροόπτου το εμβληματικό ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της Αθήνας.

 

 Η Ιωνική Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις A.E. ανακοίνωσε ότι έλαβε την ακόλουθη ενημέρωση από την πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank διά επιστολής με ημερομηνία την 5.8.2016:

«Η Alpha ενημερώνει διά της παρούσας την Ι.Ξ.Ε. ότι, σε συνέχεια της από την 26.7.2016 επιστολής της, η Τράπεζα με την υποστήριξη του χρηματοοικονομικού της συμβούλου Citigroup Global Markets Ltd. ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών («Δεσμευτικές Προσφορές») που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε. («Διαδικασία»).

Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή («Προτιμητέος Επενδυτής») την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (όμιλος Κωνσταντακόπουλου) και D-Marine Investments Holding B.V.(σ.σ. θυγατρική της Dogus στην Ολλανδία).

Η Alpha έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας». Η I.Ξ.E. θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό αναφορικά με οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη επί της Διαδικασίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις πλέον περιορίζονται στο τελικό τίμημα καθώς εκεί γίνονται τα «παζάρια». Εκτιμάται ότι ένα ποσό κοντά στα 200 εκατ. θα ικανοποιούσε την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ωστόσο, όλα είναι ανοικτά.