Τρεις επενδυτικές εταιρείες στην "μάχη" για τα ακίνητα της Prodea
Τρεις επενδυτικές εταιρείες στην "μάχη" για τα ακίνητα της Prodea

Τρεις επενδυτικές εταιρείες στην "μάχη" για τα ακίνητα της Prodea

Το συνολικό τίμημα για τα 4 ακίνητα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα €95 εκατ. με το book value των περιουσιακών στοιχείων να ανέρχεται σε €74 εκατ.
Share Copy Link
RE+D magazine
27.11.2019

Την ερχόμενη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα λήξει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την πώληση των τεσσάρων ακινήτων της Prodea ύστερα από μια μικρή παράταση που αποφασίσθηκε στις 22 του ίδιου μήνα.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού 14 επενδυτές κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές και σήμερα λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία τρία επενδυτικά σχήματα βρίσκονται κοντά στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων που θεωρούνται «φιλέτα» τόσο για την τοποθεσία όσο και για το μέγεθός τους (από 5.500 έως 12.500 τ.μ).

Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελική ευθεία βρίσκονται μια ελληνική επενδυτική εταιρεία και δυο ξένες με τον ανταγωνισμό να χτυπάει «κόκκινο» και την συνολική αξία της συναλλαγής να ξεπερνά τα €95 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι το book value για τα τέσσερα ακίνητα προσδιορίζονταν στα €74 εκατ. Η εταιρεία προχωρά την πώληση των ακινήτων κατόπιν επιθυμίας του βασικού μετόχου να μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από έναν μόνο μισθωτή, στην προκειμένη περίπτωση την Εθνική Τράπεζα.

Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει κατ επανάληψη και ο CEO της εταιρείας Αριστοτέλης Καρυτινός, στόχος είναι να καταστεί η εταιρεία μια από τις σημαντικές στον κλάδο της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι η Prodea, διαθέτει χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των €2 δισ. και μετά και την ΑΜΚ που θα πραγματοποιήσει θα διαθέσει κεφάλαια για την υλοποίηση επενδύσεων σε υψηλών προδιαγραφών ακίνητα, κατά βάση στην Ελλάδα.

Τα ακίνητα

1. Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118, στην Αθήνα, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 3 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι, 8 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.

2. Λεωφ. Πειραιώς 74-76, στο Μοσχάτο, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ. (αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο, 6 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.

3. Οδός Ακαδημίας 68 και Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής, στην Αθήνα, οριζόντιες ιδιοκτησίες- γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 2 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 7 ορόφους), πλήρως μισθωμένες.

4. Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, στο Χαλάνδρι, κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ. (αναπτύσσονται σε 4 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 3 ορόφους), πλήρως μισθωμένοι.