Τριάντα εκατομμύρια ρίχνει στο Σύνταγμα η Λάμψα
Τριάντα εκατομμύρια ρίχνει στο Σύνταγμα η Λάμψα

Τριάντα εκατομμύρια ρίχνει στο Σύνταγμα η Λάμψα

Κυρίαρχος στην πλατεία Συντάγματος ο όμιλος Λασκαρίδη
Share Copy Link
RE+D magazine
21.10.2017

Κυρίαρχος στην πλατεία Συντάγματος ο όμιλος Λασκαρίδη μετά την θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με την εκμίσθωση του ακινήτου που στέγαζε τα γραφεία της ΑΤΕ στο Σύνταγμα

 
Η βελτιωμένη προσφορά του ομίλου ξεπερνά το 1.000.000 ετησίως για τα επόμενα 30 χρόνια -με δικαίωμα ανανέωσης- και πρόσθετο τίμημα 25%, εφόσον ο ετήσιος τζίρος ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ.
 
Το 9όροφο κτήριο με συνολική επιφάνεια 13.244 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη γωνία Πανεπιστημίου και Κριεζώτου 2 στο Κολωνάκι ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας των πρώην εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος είχε προκηρύξει και το σχετικό πλειοδοτικό διαγωνισμό. 
 
Ο όμιλός Λασκαρίδη “Λάμψα” έχει στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο "Mεγάλη Bρετανία" και διαχειρίζεται το μισθωμένο με δεκαετές συμβόλαιο “King George", για το οποίο αναμένεται η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η Eurobank.
 
Σχολιάζοντας την επενδυτική φρενίτιδα για ξενοδοχεία ο διευθυντής της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τιμ Ανανιάδης, θεωρεί ότι «η αγορά αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένη και μόνο με νέες μονάδες μπορεί να αναπτυχθεί η Ελλάδα από πλευράς τουρισμού. Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τα νησιά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν μέσο όρο πληρότητας από 75% - 100%. Τον υπόλοιπο χρόνο τα νησιά είναι κλειστά και η Αθήνα «τρέχει» με ένα 45% περίπου κατά μέσο όρο».
 
Και καταλήγει: «Απατώνται οι νέοι επενδυτές που έρχονται στην Ελλάδα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και επιμένουν ότι τα νούμερα μπορούν να συμπιεστούν».