Τροπολογία «καταργεί» μεγάλες τουριστικές επενδύσεις;
Τροπολογία «καταργεί» μεγάλες τουριστικές επενδύσεις;

Τροπολογία «καταργεί» μεγάλες τουριστικές επενδύσεις;

Στον αέρα αποκρατικοποιήσεις όπως η Κασσιόπη, η Αφάντου, ο Αστέρας
RE+D magazine
23.05.2016

Σοβαρά ερωτήματα στην αγορά προκαλεί η τροπολογία που μπήκε στο πολυνομοσχέδιο λίγο πριν την ψήφισή του, με την οποία ουσιαστικά καταργεί το νόμο με τον οποίο έγιναν μεγάλες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα καταργούνται τα άρθρα 14 έως και 33 του Ν.4269/2014 του κεφαλαίου Β' του νόμου 4269/2014.

 Ο συγκεκριμένος νόμος που καταργείται και ισχύει τα δύο τελευταία χρόνια έχει εφαρμογή σε όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια και αποκρατικοποιήσεις έγιναν την τελευταία διετία όπως στην περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, στα Αφάντου Ρόδου ή στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, που έχουν προχωρήσει με βάση τις διατάξεις και τις χρήσεις γης που καταργούνται με την προωθούμενη τροπολογία.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πλέον μπορεί να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, δεν προβλέπονται καν διατάξεις για την μετάβαση στο νέο καθεστώς ώστε να εξελιχθούν χωρίς προβλήματα οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η οικονομία για να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομοσχεδίου, που πλεον αποτελούν παρελθόν δινόταν η δυνατότητα εμπορικής ανάπτυξης σε ζώνες αμιγούς κατοικίας, όπως για παράδειγμα μπαρ, εστιατορίων, ξενοδοχείων, φούρνων, κουρείων, τραπεζών και ταξιδιωτικών γραφείων σε περιοχές τουρισμού και επαγγελματικά εργαστήρια σε περιοχές χονδρικού εμπορίου.

 Δειτε εδώ την Τροπολογία