Υπεγράφη το ΕΣΧΑΣΕ για το «ELOUNDA HILLS»
Υπεγράφη το ΕΣΧΑΣΕ για το «ELOUNDA HILLS»

Υπεγράφη το ΕΣΧΑΣΕ για το «ELOUNDA HILLS»

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή πολυτελούς θερέρτρου με παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, λιμάνι - μαρίνα, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Share Copy Link
23.12.2019

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υφυπουργού, Νίκου Παπαθανάση, και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «ELOUNDA HILLS» της εταιρείας «MIRUM HELLAS ΑΕ» στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πολεοδόμησης του ακινήτου θα ακολουθήσει η έκδοση των αδειών δόμησης. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει 340 περίπου παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, με δυνατότητα ελλιμενισμού 64 σκαφών, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης Το Elounda Hills θα αναπτυχθεί σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ).

Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.  

Το σχέδιο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Ακρωτήρι, με 16 VIP σουίτες καθώς και την ανακαίνηση της βίλας Κούνδουρου με στόχο την τουριστική αξιοποίησή της.

Η Mirum Hellas, έχει ήδη κατασκευάσει στην περιοχή 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ. οι οποίες πωλούνται από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ.