«Φαντάσματα» στο κτίριο του Κεράνη
«Φαντάσματα» στο κτίριο του Κεράνη

«Φαντάσματα» στο κτίριο του Κεράνη

Σε νέες περιπέτειες το κτίριο της Θηβών αφού ούτε οι εφοριακοί θέλουν να μετακομίσουν.
RE+D magazine
28.04.2017

Φαίνεται ότι το κτίριο του Κεράνη θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί για χρόνια την Πολιτεία αλλά και την Εθνική Πανγαία που το απέκτησε με sale and lease back.

Διότι πολύ δύσκολα θα γεμίσει, παρά το γεγονός ότι έχει μετακομίσει εδώ και μερικούς μήνες η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Εκεί μάλιστα λειτουργεί και το πρώτο «ΚΕΠ δανειοληπτών» και όλοι περίμεναν να γεμίσουν τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με άλλες υπηρεσίες.

Πρώτοι στη λίστα για μετακόμιση ήταν οι εφοριακοί οι οποίοι όμως στύλωσαν τα πόδια. Μάλιστα συνδικαλιστές τονίζουν ότι δεν πρόκειται να πάνε στο κτίριο της Θηβών διότι, υποστηρίζουν, έχουν στοιχεία ότι δεν είναι ασφαλές. Ο πρόεδρος των εφοριακών Αττικής, κ. Χατζησαλάτας, είπε ότι αν τους διαβεβαίωναν ότι το κτίριο είναι ασφαλές θα πήγαιναν, ωστόσο, οι ίδιοι με δικό τους μηχανικό έκαναν έλεγχο ενώ έχουν ζητήσει και όλο το φάκελο για τον Κεράνη.

Όπως όλα δείχνουν οι εργαζόμενοι της Ειδικής Γραμματείας θα μείνουν για καιρό να παίζουν το ρόλο των… φαντασμάτων του κτιρίου καθώς δύσκολα θα γεμίσει το επόμενο διάστημα. Το ερώτημα είναι αν το Δημόσιο θα πληρώνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία το μίσθωμα για ένα κτίριο που είναι επί της ουσίας άδειο. Για τον Κεράνη που έχουν σπαταληθεί κοντά στα 70 εκατ. ευρώ και από το 2000, δηλαδή 17 χρόνια τώρα, όλοι αντιδρούν να πάνε και το κτίριο μένει ουσιαστικά αναξιοποίητο.