Χαμόγελα στην Income REIT
Χαμόγελα στην Income REIT

Χαμόγελα στην Income REIT

Η ΑΕΕΑΠ έχει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα που εκμισθώνονται σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου τροφίμων
Ειρήνη Θεοφανίδου
07.04.2020

Η διαπραγμάτευση των ενοικίων είναι ένα από τα βασικά ζητήματα κατά την διάρκεια της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού με τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν δεχθεί «πάγωμα» καταβολής μισθωμάτων ή εκπτώσεις για να βοηθήσουν τους ενοικιαστές τους που περνούν δύσκολες ώρες εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν σκοπό την μείωση της πανδημίας του Covid-19.


Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που επωφελούνται όπως η ΑΕΕΑΠ Income REIT η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της ακίνητα που εκμισθώνονται σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου τροφίμων όπως η Tesco, η Sainsbury και η Morrisons.

Οι χώροι αυτοί παραμένουν ανοιχτοί παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει πολλές κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας πρωτοφανή ζήτηση, ενώ οι πωλήσεις Μαρτίου σημείωσαν αύξηση κατά 20,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το μέσο νοικοκυριό στην Βρετανία δαπάνησε πάνω από £63 για κάθε ένα επιμέρους κατάστημα για επιπλέον £1.9 δις. σε εθνικό επίπεδο. Η ζήτηση ήταν απόρροια της καραντίνας που επέβαλλε η κυβέρνηση για να περιορίσει την διασπορά της πανδημίας αφού πολλοί καταναλωτές ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο ντουλάπι τους.

Τις περισσότερες φορές οι Βρετανοί ξοδεύουν συνήθως το 30% του προϋπολογισμού για τρόφιμα. Σημειώνεται ότι μετά τις αναθεωρήσεις σε ένα από τα υπερμάρκετ της Tesco και της Morrisons από την αρχή του έτους, το συνολικό ενοίκιο από το χαρτοφυλάκιο αυξήθηκε στα £28,4 εκατ. από £28,03 εκατ.