Χαρτοφυλάκιο 18 ακινήτων αξίας €134,2 εκατ. πούλησε η Prodea
Χαρτοφυλάκιο 18 ακινήτων αξίας €134,2 εκατ. πούλησε η Prodea

Χαρτοφυλάκιο 18 ακινήτων αξίας €134,2 εκατ. πούλησε η Prodea

Η εύλογη αξία του ανέρχεται σε €129,2 εκατ.
RE+D magazine
28.12.2020

Σε μια σημαντική πώληση χαρτοφυλακίου προχώρησε η Prodea Investments λίγο πριν "φύγει" το 2020.


Πρόκειται πώληση χαρτοφυλακίου 18 ακινήτων, γραφείων και καταστημάτων, που βρίσκονται σε όλη την χώρα. Το συνολικό τίμημα πώλησης ανήλθε σε €134,2 εκατ., ενώ η εύλογη αξία, βάσει εκτίμησης που διενεργήθηκε από ανεξάρτητους εκτιμητές, ανερχόταν σε €129,2 εκατ.

Η κίνηση εντάσσεται σε συγκεκριμένη στρατηγική που ακολουθείται και αφορά την αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου. Στο πλαίσιο αυτό αμένονται κινήσεις ακόμα και στο α’ τρίμηνο του νέου έτους που γνώμονα έχουν το “κτίσιμο” ενός χαρτοφυλακίου που θα απευθύνεται στους επενδυτές αξιοποιώντας την ενεργή διαχείριση της περιουσίας της PRODEA και μείωση του αριθμού των ακινήτων που περιλαμβάνει.

Ο κορονοϊός δεν είχε επίδραση στις κινήσεις της εταιρείας πέρα από το ότι έκλεισε τις αγορές. Η εταιρεία που αγόρασε το χαρτοφυλάκιο είναι ένα family office και η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικών συμμαχιών που προτίθεται να καλλιεργήσει η PRODEA Με το τίμημα της συναλλαγής που αντανακλά το primium του 10% στο οποίο διαπραγματεύεται σήμερα η μετοχή της PRODEA θα καλυφθούν ταμειακές ανάγκες (δάνεια μερίσματα κλπ)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prodea, κ. Άρις Καρυτινός δήλωσε: «Το τίμημα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει ότι, παρά τις παροδικές, πιστεύουμε, δυσκολίες που συνεπάγεται η πανδημία, ακίνητα με αξιόλογα επενδυτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά του χαρτοφυλακίου της Prodea διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών.

H Prodea επεξεργάζεται με την αγοράστρια εταιρεία ένα πλαίσιο διευρυμένης στρατηγικής συνεργασίας, οι όροι της οποίας δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί,με στόχο την περαιτέρω προώθηση των επιχειρηματικών μας επιδιώξεων.

Παράλληλα συνεχίζουμε την υλοποίηση του ευρύτερου επενδυτικού μας προγράμματος με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούμε την ωρίμανση υφισταμένων ακινήτων προκειμένου να επιτύχουμετη βέλτιστη απόδοση για τους μετόχους μας.»