"Χρυσό βραβείο" για τον τουρισμό και τα ελληνικά νησιά
"Χρυσό βραβείο" για τον τουρισμό και τα ελληνικά νησιά

"Χρυσό βραβείο" για τον τουρισμό και τα ελληνικά νησιά

Η Ελλάδα επανήλθε πολύ γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία
RE+D magazine
04.11.2021

Μία ακόμη σημαντική διάκριση κατέκτησε ο Ελληνικός τουρισμός στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με εντυπωσιακό περίπτερο και 44 συνεκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας μας και την αυθεντική της φιλοξενία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα ελληνικά νησιά έλαβαν το χρυσό βραβείο, ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, στα βραβεία του καταξιωμένου βρετανικού τουριστικού περιοδικού Wanderlust. Η νησιωτική μας χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του «Πιο επιθυμητού προορισμού» με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και την Σικελία αντίστοιχα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Τα βραβεία του περιοδικού Wanderlust είναι από τα σημαντικότερα στην τουριστική βιομηχανία. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά και είναι τιμή μου που το λαμβάνω εκ μέρους του ΕΟΤ. Και θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν Ελλάδα! Είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Αφιερώνω αυτή τη διάκριση σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού. Τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον κλάδο και γενικά σε όλους εκείνους, που με σκληρή δουλειά, κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό τουρισμό στην μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του».