Χωρίζεται στα... τρία η Αμερικανική General Electric
Χωρίζεται στα... τρία η Αμερικανική General Electric

Χωρίζεται στα... τρία η Αμερικανική General Electric

Οι τρεις νέες εταιρίες θα επικεντρωθούν στους τομείς της ενέργειας, της υγείας και της πολιτικής αεροπορίας.
RE+D magazine
10.11.2021

Τον διαχωρισμό της σε τρία "κομμάτια" ανακοίνωσε η αμερικανική ιστορική βιομηχανία General Electric Co με στόχο την δραστική μείωση του χρέους της αλλά και την απλοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Μάλιστα, αυτός ο διαχωρισμός τον οποίο θα ξεκινήσει η αμερικανική εταιρεία θα σηματοδοτήσει και το "τέλος" της εταιρικής κοινοπραξίας η οποία κράτησε για 129 χρόνια και ήταν κάποτε, η εταιρική κοινοπραξία με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία κεφαλαιοποίησης στις ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός όμιλος με έδρα τη Βοστόνη, ανακοίνωσε ότι οι τρεις νέες εταιρίες θα επικεντρώσουν τις δραστηριότητες τους στην ενέργεια, στον τομέα της υγείας και στην πολιτική αεροπορία.

Η εταιρία θα διαχωριστεί σε μία εταιρία υπηρεσιών στον τομέα της υγείας, με την οποία αναμένει ότι θα διατηρήσει ένα μερίδιο 19,9% της αγοράς στις αρχές του 2023. Στον τομέα της ενέργειας θα γίνει σύμπραξη της GE Renewable Energy, της GE Power και της GE Digital και θα έχει ένα δευτερογενή τομέα δραστηριότητας στις αρχές του 2024.

Μετά το διαχωρισμό του σημερινού εταιρικού σχήματος, στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας θα σχηματιστεί μία εταιρία υπό το διευθύνοντα σύμβουλο Λάρι Καλπ. Η εταιρία αυτή θα διαχειρίζεται τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, όπως επίσης τις οικονομικές οφειλές της, συμπεριλαμβανομένων και των τρεχουσών δραστηριοτήτων της στον τομέα της ασφάλισης.

Πρόκειται για την πιο γενναία προσπάθεια υπό την ηγεσία του Καλπ που ανέλαβε την ηγεσία της GE το 2018 για την απλοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρίας.