Χωρίς εμπόδια πλέον η uλοποίηση του ThessIntec
Χωρίς εμπόδια πλέον η uλοποίηση του ThessIntec

Χωρίς εμπόδια πλέον η uλοποίηση του ThessIntec

Με την διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για να ξεκινήσει το ThessINTEC.
RE+D magazine
20.11.2020

Καθορίστηκε το τίμημα μεταβίβασης της έκτασης, στην οποία θα εγκατασταθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς.

Οπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός, Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας τον περασμένο Μάιο μαζί με τον Πρωθυπουργό μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, όπου ανατέθηκε στον Υφυπουργό Ανάπτυξης το project management του ThessIntec ώστε να ξεπεραστούν όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει για την ολοκλήρωση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς.

Άμεσα μεταβιβάστηκε η έκταση, 760 στρεμμάτων, από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των όρων μεταβίβασης και των χρονικών περιθωρίων.

Τον Ιούλιο νομοθετήθηκε η σύσταση της εταιρείας ThessIntec Α.Ε και προβλέφθηκε ο κοινωφελής και μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας της. Παράλληλα θεσπίστηκαν μια σειρά φορολογικών κινήτρων για δωρεές που αφορούν το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Στόχος ήταν μέχρι την ΔΕΘ να έχει υπογραφεί το καταστατικό της εταιρείας ώστε να ξεκινήσει επίσημα η συγκέντρωση κεφαλαίου για την έναρξη της Α’ φάσης ανάπτυξης της υποδομής. Πράγματι τον Αύγουστο υπεγράφη το καταστατικό της ΕΑΝΕΠ ThessINTEC ΑΕ, συμφώνα με το οποίο μετέχουν με ποσοστό 58% ιδιώτες και 42% φορείς του δημόσιου.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ Thess-INTEC Α.Ε (ΕΑΝΕΠ Thess-Intec) πάνω από 70 σημαντικές και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας και ορισμένες από το εξωτερικό, καθώς επίσης ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

Έτσι λοιπόν στις 17.11.2020 με την διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης (άρθρο 31 Ν. 4753/2020) ορίστηκε το εδαφονόμιο υπέρ ΑΖΚ σε ποσοστό 0,75%, επί των ετησίων μισθωμάτων που θα καταβάλουν στην ΑΕΝΕΠ μακροχρόνιοι εκμισθωτές, που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στο Thess – Intec.