Ψηφιοποιείται το αρχείο των οικοδομικών αδειών
Ψηφιοποιείται το αρχείο των οικοδομικών αδειών

Ψηφιοποιείται το αρχείο των οικοδομικών αδειών

Την ψηφιοποίηση των φυσικών φακέλων των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τη θέση σε ισχύ του πληροφοριακού συστήματος e-Άδειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου ανάπτυξης “Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές” που κατατέθηκε στην βουλή.
Share Copy Link
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
24.02.2021

Σε ηλεκτρονική μορφή όλες οι άδειες μέχρι το τέλος του 2025

 Συγκεκριμένα ψηφιοποιούνται σε ηλεκτρονική μορφή και καταχωρούνται υποχρεωτικά στο πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες μέχρι την 31η .12.2023 οι φυσικοί φάκελοι των οικοδομικών αδειών, συμπεριλαμβανομένων των συνοδευτικών εγγράφων και των μελετών. 

 

Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πάντως σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης.12.2025.

 

Η ψηφιοποίηση των φυσικών φακέλων σε ηλεκτρονική μορφή και η καταχώρισή τους στο πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στο φυσικό αρχείο των οποίων βρίσκονται οι εν λόγω φάκελοι. 

 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών δύναται να ανατεθεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας