Μεγάλο ενδιαφέρον για το “Skyline” της Alpha bank
Μεγάλο ενδιαφέρον για το “Skyline” της Alpha bank

Μεγάλο ενδιαφέρον για το “Skyline” της Alpha bank

Σε λίγες εβδομάδες οι αποφάσεις για τους επιλεγέντες
RE+D magazine
08.11.2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας


Σύμφωνα με πληροφορίες διψήφιος αριθμός επενδυτικών σχημάτων κατέθεσε δεσμευτικές προσφορές.  Πηγές της Τράπεζας απέφευγαν κάθε σχετικό σχόλιο αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές, διαφυλάττοντας την ομαλή συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Σημείωναν, ωστόσο, πως οι προσφορές αξιολογούνται και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να υπάρξουν αποφάσεις για τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής. 

Η συναλλαγή “Skyline” προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, και την είσοδο στρατηγικού εταίρου στην νέα εταιρεία.  Η Alpha Bank θα παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου σχήματος, το οποίο θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των  €500 εκατ. Στο χαρτοφυλάκιο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών. Το νέο σχήμα θα αποφασίσει σε επόμενο χρόνο αν η εισηγμένη θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται στο ΧΑ η την πιθανή μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ.

Οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το Skyline όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες.