Συμφωνία με Der Touristik για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου
Συμφωνία με Der Touristik για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

Συμφωνία με Der Touristik για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

Στόχος η αύξηση κατά 50% των επισκεπτών τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2022
RE+D magazine
27.12.2021

Σε συμφωνία με τον Όμιλο Der Touristik που δραστηριοποιείται σε Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που φέρνει στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και για αύξηση κατά 50% των επισκεπτών τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2022 προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού.

 Για τον λόγο αυτό συμφωνήθηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην προσέλκυση μέσω και συνδιαφήμισης στους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, γεγονός που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Επιπλέον το υπουργείο ενημερώθηκε οτι η μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line θα ξεκινήσει τη σεζόν στις 2 Μαρτίου 2022 και θα την τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου.
Ο όμιλος Der Touristik ο οποίος το 2021 παρουσίασε αύξηση 16% σε σχέση με το 2019 στον αριθμό επισκεπτών που έφερε στην Ελλάδα, φιλοδοξεί το 2022 να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση 20% με στόχο να προσελκύσει συνολικά από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα εκ των οποίων οι 500.000 από τη γερμανική αγορά.

Ο υπουργός Τουρισμού κ Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως «εργαζόμαστε μεθοδικά για να φωτίσουμε περισσότερους προορισμούς να επεκτείνουμε την περίοδο να βελτιώσουμε τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, να παράξουμε αξία για την μέση ελληνική οικογένεια».