Ακίνητα και κατασκευές οι μεγάλοι κερδισμένοι στις ΗΠΑ
Ακίνητα και κατασκευές οι μεγάλοι κερδισμένοι στις ΗΠΑ

Ακίνητα και κατασκευές οι μεγάλοι κερδισμένοι στις ΗΠΑ

Με το δεξί η χρονιά που ξεκίνησε
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.02.2022

Ο κλάδος των ακινήτων και των κατασκευών κυριάρχησε στις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022 στις ΗΠΑ, σημειώνοντας άνοδο 32,47% στη συνολική δραστηριότητα με «πρωταγωνιστή» το deal ύψους $3,7 δις. της Blackstone Real Estate Income Trust η οποία απέκτησε την Resource REIT.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων της GlobalData τον Ιανουάριο του 2022 ανακοινώθηκαν συνολικά 102 συμφωνίες αξίας $4,2 δις.. Την ίδια ώρα οι εξαγορές και συγχωνεύσεις ήταν η κορυφαία κατηγορία του μήνα σε όγκο με 72 συμφωνίες οι οποίες αντιστοιχούν στο 70,6% του συνόλου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα ιδιωτικά κεφάλαια με 19 συμφωνίες και ακολουθούν η χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών με 11 συναλλαγές αντιστοιχώντας στο 18,6% και 10,8% αντίστοιχα της συνολικής δραστηριότητας στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Οσον αφορά στην αξία των συμφωνιών οι περισσότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις έγιναν στον κλάδο των κατασκευών και των ακινήτων με συνολικές συμφωνίες αξίας $4,1 δις. 

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της εταιρείας, οι πέντε κορυφαίες συμφωνίες στον κατασκευαστικό κλάδο και το real estate αντιπροσωπεύουν το 98,6% της συνολικής αξίας των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο του 2022.

Οι πέντε κορυφαίες συμφωνίες σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData ήταν:

1) Συμφωνία εξαγοράς $3,7 δισ. της Blackstone Real Estate Income Trust με την Resource REIT

2) Η εξαγορά $195 εκατ της PETILLO από την Sterling ConstructionInc

3) Συμφωνία εξαγοράς της Landsea Homes $179,3 εκατ με την Hanover Family Builders

4) Το ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο $40 εκατομμυρίων της Banner Oak Capital Partners από την Pacific Current Group

5) Συμφωνία χρηματοδότησης $30 εκατ. των Byers Capital, Founders Fund, Initialized Capital, Khosla Ventures, LenX και Zigg Capital με την Culdesac.

US construction.jpg