Αλλαγή έδρας για την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας
Αλλαγή έδρας για την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Αλλαγή έδρας για την Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Μετακομίζει το καλοκαίρι από την Αγκυρα στο υπό ανάπτυξη έργο "Istanbul Finance Center" στην Κωνσταντινούπολη.
Ειρήνη Θεοφανίδου
17.02.2022

Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Διοικητής της Τράπεζας Şahap Kavcıoğlu είχε αναφέρει κατά την περυσινή χρονιά σε δηλώσεις του τα σχέδια μετεγκατάστασης των μονάδων της τράπεζας στο Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης (IFC), το οποίο είναι ακόμη υπό κατασκευή, εντός του 2022. 

Η μετάβαση θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, με την ανακοίνωση.

Η Κεντρική Τράπεζα διαθέτει ήδη ένα κτίριο στην περιοχή Ümraniye της Κωνσταντινούπολης. Το υπό ανάπτυξη «Istanbul Finance Center» θα χρησιμεύσει ως παγκόσμιος οικονομικός κόμβος. 

Το έργο «θα συγκεντρώσει και θα ενσωματώσει ένα πλήρες σύγχρονο οικοσύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ασφαλιστικές εταιρείες, ρυθμιστικές αρχές, ενδιάμεσους οργανισμούς, εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών και εθνικές και διεθνείς επιχειρήσεις από όλους τους υπο-κλάδους της οικονομίας» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας.