Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων
Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων

Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων

Στηρίζουμε τον συνεδριακό Τουρισμό, υπογραμμίζει ο αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας.
RE+D magazine
17.02.2022

Την αλλαγή "σελίδας" για τον πολύπαθο συνεδριακό τουρισμό ο οποίος έχει υποστεί βαρύ πλήγμα τα τελευταία δυο χρόνια εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού επιχειρεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Οπως είπε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προωθείται αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων 


"Ως Κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις εκφάνσεις του τουριστικού προϊόντος" είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός υπογραμμίζοντας ότι η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε την 100% πληρότητα στις αίθουσες εμβολιασμένων πολιτών στα συνέδρια και στα εκθεσιακά κέντρα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να μην γίνονται υποχρεωτικά με live streaming, αλλά δια ζώσης πλέον τα συνέδρια, ενώ θα επιτρέπεται πλέον η διανομή έντυπου και συνεδριακού υλικού.


Στο μεταξύ, ο Βασίλης Κικίλιας μετέφερε αισιόδοξα μηνύματα για τη νέα χρονιά αναφέροντας ότι οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν 39% παραπάνω eφέτος για το τουριστικό προϊόν. 


Μάλιστα σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα τους τρεις πρώτους προορισμούς παγκοσμίως για τους βορειοευρωπαίους από την Accor, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ξενοδοχειακά brands στον κόσμο. Η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022, με βάση το booking, όπως σημείωσε.