Από την Πειραιώς στην Lamda Development η Ελένη Βρεττού
Από την Πειραιώς στην Lamda Development η Ελένη Βρεττού

Από την Πειραιώς στην Lamda Development η Ελένη Βρεττού

Σκοπός από τη νέα της θέση η προώθηση του έργου του Ελληνικού στην επενδυτική κοινότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
RE+D magazine
17.02.2022

Τον διορισμό της Ελένης Βρεττού στη θέση της Chief Strategy & IR Officer στην Lamda Development, από την 01.05.2022, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Νωρίτερα σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία εργαζόταν από το 2019 ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την κα. Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (Chief Corporate και Investment Banking).

Οπως ανέφερε η ανακοίνωση: "η Ελένη Βρεττού, από τον Απρίλιο του 2019 που προσελήφθη στην Τράπεζα, στήριξε σημαντικά τη στρατηγική του Ομίλου στη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και έργων, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, τόσο στο σύνολο όσο και σε κρίσιμους  κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ναυτιλία, οι Υποδομές, ο Τουρισμός κλπ. 

Από τη θέση της, συνέβαλε στην εξυγίανση του ισολογισμού της Τράπεζας, καθώς και στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής της Πειραιώς στον τομέα του ESG, ενώ διεύρυνε σημαντικά τις παράπλευρες εργασίες τόσο στην επενδυτική όσο και τη συναλλακτική τραπεζική". 

Σημειώνεται ότι τη θέση της αναλαμβάνει πλέον ο κ. Θοδωρής Τζούρος, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην επενδυτική τραπεζική, project finance και τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων χαρτοφυλακίων στις μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες της χώρας. Από το 2013 -2019 ανήκε στο δυναμικό της Τράπεζας, ως Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Corporate Recovery Unit. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή και επικεφαλής του Corporate & Shipping Recovery στην Intrum Hellas. 

Τα νέα καθήκοντα 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lamda Development η κα. Βρεττού διαθέτει τη διεθνή εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον αναβαθμισμένο ρόλο του IR και της ευρύτερης στρατηγικής προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανομένες ανάγκες της εταιρείας, και υπογραμμίζεται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του έργου του Ελληνικού στην επενδυτική κοινότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.