Βusiness real estate από την Goldman Sachs στο Λονδίνο
Βusiness real estate από την Goldman Sachs στο Λονδίνο

Βusiness real estate από την Goldman Sachs στο Λονδίνο

Για ανάπτυξη υψηλών προδιαγραφών κτιρίων γραφείων
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
20.01.2022

Στην αγορά του 75% του κτιρίου γραφείων που αναπτύσσει η EDGE στο London Bridge γνωστό ως «EDGE London Bridge», προχώρησε η Goldman Sachs έναντι μισού δισ λιρών (€600 εκατ.).

Η ανάπτυξη θα είναι η πρώτη συνεργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την EDGE και την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, καθώς οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στην Ολλανδία σε μια σειρά έργων από το 2013.

Το νέο κτίριο σε σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου Pilbrow and Partners πρόκειται να ανοίξει το 2025 και βρίσκεται στην οδό St Thomas. Θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο που βρίσκεται επί του παρόντος ένα κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί τον Ιούλιο.

EDGE2.jpeg


Η νέα ανάπτυξη της EDGE στοχεύει στη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερου άνθρακα και ενέργειας τόσο στην ανάπτυξη όσο και στη λειτουργία της. 

Το κτίριο των 40.000 τμ θα χρησιμοποιεί ξυλεία με σταυρωτά φύλλα αντί για χάλυβα σε σημεία για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του κτιρίο.

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με τα στανταρτς του Συμβουλίου Πράσινων Κτιρίων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGBC), το έργο στοχεύει στην επίτευξη του καθεστώτος Net Zero Carbon, εστιάζοντας στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, τέλος, στην αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών άνθρακα με την εφαρμογή ενός πιστοποιημένου πλαισίου αντιστάθμισης. 

EDGE1.jpeg


Το EDGE London Bridge φιλοδοξεί να αποτελέσει κτίριο πρότυπο και ένα σημείο αναφοράς για τα ψηλά κτίρια τόσο στο Λονδίνο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη έχει στόχο να λάβει πιστοποιήσεις BREEAM Outstanding, WELL Platinum και Wired Platinum.  

Οι εν λόγω πιστοποιήσεις θα βοηθήσουν και τους ενοικιαστές να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους ESG.