Design: Η πανδημία επανέφερε μπαρ και κάβες στα σπίτια
Design: Η πανδημία επανέφερε μπαρ και κάβες στα σπίτια

Design: Η πανδημία επανέφερε μπαρ και κάβες στα σπίτια

Οι ιδιοκτήτες αναζητούν πλέον νέους τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας εντός της οικίας τους.
RE+D magazine
18.02.2022

Εκτός από την δημιουργία χώρων εργασίας στα σπίτια η πανδημία του κορονοϊού που άλλαξε εδώ και δυο χρόνια τα δεδομένα στην εργασία αλλά και την διασκέδαση επανέφερε και τα μπαρ μέσα στο σπίτι.

Σε μια προσπάθεια οικιακής διασκέδασης οι αυτό που ξεκίνησε με τις συγκεντρώσεις κοκτέιλ μέσω… Zoom ώθησε πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων να δημιουργήσουν νέους χώρους όπως ένα μπαρ μέσα στο σπίτι. Στην έκθεση «2021 Houzz Emerging Home Design Trends» διαπιστώνεται ότι οι αναζητήσεις για οικιακά μπαρ αλλά και κάβα κρασιού αυξήθηκαν σχεδόν 4 φορές σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

«Οι άνθρωποι βασίζονται πλέον περισσότερο στα σπίτια τους αναζητώντας νέους τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας από την αρχή της πανδημίας», λέει η Julie Noble, υπεύθυ επικοινωνίας της Houzz.

2202_HD_AtHomeBars_KitchenVisions.jpg

Ωστόσο, η ιδέα δεν είναι κάτι καινούριο. Τα μπαρ στο σπίτι ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. 

Μερικά είναι απλά έχοντας λίγα μπουκάλια ποτά μαζί με έναν κουβά με πάγο, ποτήρια, χαρτοπετσέτες και σουβέρ ενώ άλλα είναι επαγγελματικά σχεδιασμένα με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως ράφια, ντουλάπια, νεροχύτη και ψυγείο ή ψυγείο κρασιού.

Το ενδιαφέρον για τα οικιακά μπαρ οδήγησε επίσης και στην επιστροφή των κομψών καροτσιών μπαρ, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν σε διαφορετικά δωμάτια ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.