Eκσυγχρονίζεται το λιμάνι του Κατάκολου
Eκσυγχρονίζεται το λιμάνι του Κατάκολου

Eκσυγχρονίζεται το λιμάνι του Κατάκολου

Έργα αναβάθμισης του λιμανιού στο Κατάκολο προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες.
RE+D magazine
22.03.2021

Σύμφωνα με στοιχεία για τον κατάπλου κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι διαφαίνεται το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών.

 Τα έργα που εντάσσονται στο περιφερειακό πρόγραμμα ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων, αφορούν αναπλάσεις, αίθουσα υποδοχής που δεν υπάρχει, και παράλληλα θα υπάρχουν όλες οι υποδομές ασφάλειας, ενώ θα υλοποιηθούν και άλλες μικρές εργολαβίες.

Όπως επισημαίνει ο μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος έχουν διασφαλιστεί οι μελέτες και τα χρήματα για τις καθαρά λιμενικές υπηρεσίες ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει μια αισθητική αναβάθμιση της χερσαίας ζώνης των καταστημάτων με ενιαία σκίαστρα και άλλες δράσεις.

Το λιμάνι Κατάκολου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια τουρισμού στη χώρα, αφού προ πανδημίας με πάνω από 250 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, κάθε χρόνο που μετέφεραν χιλιάδες επιβάτες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας από το 2010 έως και το 2019 στο λιμάνι του Κατάκολου κατεγράφησαν 2.891 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, τα οποία μετέφεραν περισσότερους από 6 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το 2020 κατεγράφησαν, λόγω των υγειονομικών μέτρων, μόλις 10 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που μετέφεραν περίπου 7.500 επιβάτες. Είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου προς την Αρχαία Ολυμπία, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται τουριστικό ρεύμα και για άλλους λόγους, όπως για τον αγροτουρισμό, τις φυσικές ομορφιές, την ωραία θάλασσα κ.α.