Εξαγορά του 70% της Technoform από τη Sunlight Group
Εξαγορά του 70% της Technoform από τη Sunlight Group

Εξαγορά του 70% της Technoform από τη Sunlight Group

RE+D magazine
05.01.2022

Συμφωνία εξαγοράς του 70% της Technoform, επιχείρησης με έδρα το Κιλκίς που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας, υπέγραψε η Sunlight Group.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία υπογράφηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021 από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight Group Λάμπρο Μπίσαλα, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Technoform Γεώργιο Δοκουζγιάννη και την αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Θεοδοσία Μαρκοπούλου, η οικογένεια των οποίων διατηρεί το 30% της εταιρείας.

Υστερα από τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις που σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2021, αλλά και τις εκτιμήσεις για κλείσιμο της χρονιάς με αύξηση της τάξης του 50% στον κύκλο εργασιών, η Sunlight Group συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικό της πλάνο. Ένα επιχειρηματικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα πέντε ετών, για επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της Sunlight σε μπαταρίες και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιεί επενδύσεις εκατομμυρίων στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και εξαγορές και συγχωνεύσεις.