Ελληνικό: Μέσα στο Μάρτιο οι ανάδοχοι για τις υποδομές και τον Marina Tower
Ελληνικό: Μέσα στο Μάρτιο οι ανάδοχοι για τις υποδομές και τον Marina Tower

Ελληνικό: Μέσα στο Μάρτιο οι ανάδοχοι για τις υποδομές και τον Marina Tower

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
02.03.2022

Το πλήρες χρονοδιάγραμμα των έργων που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό κατά την πρώτη πενταετία παρουσίασε χθες,Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά την διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων

Όπως ανέφερε, ο κ. Αθανασίου, μέσα στο Μάρτιο θα ανακοινωθούν οι ανάδοχοι για το πρώτο πακέτο των έργων υποδομών αξίας €300 εκατ. και για τον Marina Tower.

Για τα έργα υποδομών ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει τα σχήματα οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, καθώς και οι κοινοπραξίες των ΑΚΤΩΡ-Ελλάκτωρ-Archirodon, και Mytilineos-Intrakat-Wade Adams.

Τα έργα αφορούν στην κατασκευή του εσωτερικού οδικού δικτύου του δικτύου πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, των δικτύων ύδρευσης -αποχέτευσης την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος και τα έργα διαμόρφωσης στο Μητροπολιτικό Πάρκο και την παράκτια ζώνη.

Υπενθυμίζεται πως τα έργα αυτά είναι μέρος του συνόλου των υποδομών της Α Φάσης, που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό έως το 2025 των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα  €500 εκατ

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αθανασίου εντός του επόμενου διμήνου θα  προκηρυχθεί ακόμα ένας διαγωνισμός, ενώ έως το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν προκηρυχθεί και οι υπόλοιποι.

Όσον αφορά στον Marina Tower που όταν ολοκληρωθεί το 2025 θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα με 45 ορόφους και συνολικό  ύψος στα 200 μέτρα ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Archirodon, ΑΚΤΩΡ και η Κοινοπραξία της Intrakat με το γαλλικό κολοσσό Bouygues.

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον εν λόγω διαγωνισμό θα αναλάβει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners τις μελέτες, και θα προχωρήσει στη συνέχεια με την κατασκευή.

Ο ‘’Marina Tower’’ περιλαμβάνει 200 διαμερίσματα συνολικά και  έχουν προπωληθεί στο σύνολό τους, εκτός από από αυτά που βρίσκονται στους τρείς τελευταίους ορόφους. Συνολικά προβλέπονται πωλήσεις €500 εκατ. εκ των οποίων το 20%  περί τα €100 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν μέσα στο 2022 με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Από τις 27 πολυτελείς  βίλλες που θα κατασκευαστούν στο παραλιακό μέτωπο, αναμένονται έσοδα περί τα €200 εκατ., από τα οποία θα μπουν στα ταμεία της εταιρείας με την υπογραφή των τελικών συμβολαίων, το 50% - περί τα €100 εκατ. ευρώ.

Τέλος από τα διαμερίσματα στα διώροφα κτίρια, που θα κατασκευαστούν σε αυτή την φαση του έργου των οποίων η αξία υπολογίζεται στα €250 εκατ., και βγαίνουν αυτή την περίοδο προς πώληση, η εταιρεία έχει προϋπολογίσει ότι θα λάβει μέσα στην χρονιά, ένα 20% των εσόδων ή αλλιώς περί τα €50 εκατ..