Πιο συγκεκριμένα, την έρευνα εκπόνησε για ακόμη μια χρονιά το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ.
Η μελέτη περιλαμβάνει τα κυριότερα αποτελέσματα των υπολογισμών αυτών, τα οποία ισοδυναμούν με μια βραχυπρόθεσμη αποτίμηση του κόστους θέρμανσης στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της παρατεταμένης «κούρσας» ανατιμήσεων, που παρατηρείται πανευρωπαϊκά, στην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα εγχώρια τιμολόγια φυσικού αερίου παρουσιάζουν σήμερα (Δεκέμβριος 2021) ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 150%-200% σε σχέση με τις αρχές του έτους.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο την εκτίμηση για το αν και πότε θα αρχίσει να υποχωρεί αυτή η ραγδαία αύξηση των τιμών, όμως, φαίνεται δύσκολο να γίνει ακριβής πρόβλεψη και το σενάριο της αποκλιμάκωσης στο πολύ άμεσο μέλλον δε φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Το μοναδιαίο κόστος θερμικής ενέργειας(€/kWhth) που υπολογίστηκε για τα διάφορα συστήματα θέρμανσης συγκρίνεται με τα αντίστοιχα αποτελέσματα που είχαν εξαχθεί σε αντίστοιχη μελέτη του Δεκεμβρίου 2017. Και στις 2 περιπτώσεις, οι θερμικές ανάγκες τετραμήνου φτάνουν τα 3.000 kWhth/4μηνο (4.500 kWhth/σεζόν).